petak, 22. listopada 2010.

Tikvica pommes/Zucchini pommes

DSC01453
Ovo je vrlo jednostavno i fino,barem meni.Trebate 2 manje tikvice i grill tavu.To je za 1-2 osobe.
Tikvice ogulite i očistite od sjemenki,narežite ih kao pommes,i pržite na grill tavi koju sre premazali sa samo malo maslinovog ulja.Kratko popecite da se zarumene.Moraju ostati malo tvrđe jer se inače raspadaju i budu gnjecave.Sole se poslije pečenja da sol ne izvuče vodu iz njih.
Ja sam uz to ispekla pileća prsa, također na grill tavi i napravila sam umak.Samo sam umjesto šampinjona stavila bukovače.Njih treba malo duže dinstati nego šampinjone.
Meni je bilo jako fino,ali mojoj kćeri se svidjela samo piletina Smiješak s namigivanjem.
Nadam se da če se vama svidjeti,dobar tek!!!


Zucchini on FoodistaZucchini

četvrtak, 21. listopada 2010.

Juhica od mahunarki i žitarica/Soup from legumes and cereals

      DSC01451
Ovu finu juhicu sam pravila već nekoliko puta,i uvijek zaboravim izmjeriti sastojke,pa ču vam sada napisati “od oka”
1 glavica crvenog luka
2 šake mješanih mahunarki(ja kupim smrznute),grah,mahune,grašak
3 šake ričeta(ječmena kaša) i leče,pomiješane
malo mrkvice i krompira narezanih na kockice
sol
papar
Ovo je količina za više ljudi,ako vam je previše,smanjite za 1 šaku.

Priprema:

Sitno narezani luk popržite na malo masnoće,dodajte sve ostale sastojke i malo prodinstajte,par minuta.Dodajte vode,smanjite vatru i nek se krčka dok se ne skuha.Ako želite juhu,stavite malo više vode,naime ovo je i jako dobar čušpajz kada se zaprži Smiješak.
I to je to,uživajte,dobar tek!!

subota, 16. listopada 2010.

Djordje Balasevic - Al se nekad dobro jelo :)

Jedna od mojih omiljenih pjesama,svaki put mi sline cure kad je slušam!!!
I hvala puno Just cake Girl na pomoći oko postavljanja videa :*

ponedjeljak, 11. listopada 2010.

Jastučići iznenađenja/Pads surprises


Kupila sam si novu "igračku",
pa sam je morala i isprobati.Iz frižidera sam iskopala lisnato(Lidl,naravno),svježi sir,vrhnje,ketchup,tvrdi sir i salamicu.Šta sad?
Sada razmotajte tijesto,izrežite krugove(veličina po želji),i filajte!
Ja sam pola nafilala smjesom sira i vrhnja,a drugu polovicu naribala sir i salamu,i stavila malo ketchupa.Ako nemate kalup,krug presavijte na pola i rubove stisnite vilicom,dođe na isto.
Poslažite u tepsiju na masni papir,premažite jajetom i pecite oko 20 min na 220 stupnjeva.
                                     Dobar tek!!!!                                                                  

Pazite samo da ne stavite previše nadjeva,jer će vam iscuriti.Jastučići ne moraju biti samo slani,stavljajte unutra šta god poželite,igrajte se i uživajte!!!!

nedjelja, 10. listopada 2010.

Evo,dragi moji,napravila sam neke male promijenice,da biste se mogli bolje snaći.Neki linkovi nisu radili,tražilica je štekala...Nadam se da će sada biti sve u redu!Uživajte i dalje u mojim receptićima:)))))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...