četvrtak, 25. studenoga 2010.

Juha od krompira sa noklicama/Potato soup with dumplings

DSC01506
Još jedno ukusno,zasitno jelo a lagano i brzo za napraviti Smiješak
Trebate;
2 srednja krompira
1 manja glavica crvenog luka
1/2 glavice bijelog luka (češnjaka)

Za noklice;
2 jaja
brašno
ulje
sol
Priprema:
Na malo masnoće popržite sitno sjeckani luk,i crveni i bijeli.Dodajte krompir isjeckan na kockice i kratko ga propržite.Dodajte vodu i kuhajte kao bilo koji drugi čušpajz ili juhu.Kada je krompir kuhan,napravite zapršku i zapržite juhu.Pazite da vam je zaprška vrela,a juha da vrije,inače se neče zgusnuti.
Noklice;
Jaja izlupajte,dodajte ulje i sol,pa onda brašno.Dobro izmiješajte da ne bude grudica.Brašno stavljate “od oka”,dakle tijesto ne smije biti ni prerijetko,ni pregusto,znači dok se može miješati vilicom.
Kada ste zapržili juhu,promiješajte je,i malom žlićicom vadite noklice i ukuhavajte ih u juhu.Pustite da se kuha oko 5 min,i jelo je gotovo.Možete si staviti i malo kiselog vrhnja,radi boljeg okusa,ali nemojte pretjerati,jer će vrhnje preuzeti okus.Dobar tek!!!

Pečena šunka sa pečenim jajima/Baked ham with baked eggs

DSC01502
Vrlo jednostavno i vrlo fino jelo.
Trebate:
1 fini komad  domaće šunke
2-3 jaja
malo masti
sol

Priprema:
Šunku narežite na trakice.U tavu stavite oko 2 žlice masti,i dobro zagrijte.Kratko popržite šunku,ali ne prejako da ne bude tvrda i žilava.Maknite sa vatre,i na šunku razlupajte jaja.Smanjite vatru na najmanje (tako neče špricati,što je meni uvijek najveći problem),i lagano pecite.Sa žlicom lagano polijevajte jaja odozgora da bjelanjak ne ostane presan.Nakon 5 minuta bi jaja trebala biti pečena.Izvadite ih na tanjur,i poslužite sa kiselim krastavcima,ili nekom drugom kiselinom.Dobar tek!!

Chilli con slavonska kobasa :)/Chilli con Slavonia sausage

DSC01493
Originalni chilli con carne se pravi sa mljevenim suhim mesom,a pošto ga ja nisam imala,samljela sam suhu kobasicu(domaću,naravno),i otuda naziv Smiješak
Dakle,za pripremu vam treba:
1 paprika (svježa)
2-3 rajčice pelata iz konzerve
1 konzerva graha (možete ga i sami skuhati)
1 mala konzerva kukuruza
1 glavica luka
500 g kobasice
1 vrećica začina za chili(ja sam koristila ovu,a ako ne možete nači,dodajte malo soli,vegete,papra,crvene paprike i ljute feferone)DSC01491
Priprema:
Kobasicu sameljite.Na malo masnoće popržite narezani luk,pelate i kobasicu.Dodajte mješavinu za chili(dodajete par žlićica,ne cijelu vrećicu,ili slijedite upute na pakiranju).Dodajte vode,i kuhajte oko 15 minuta.Nakon toga dodajte ocijeđeni grah i kukuruz,i kuhajte još 5 minuta.I to je to,jelo je gotovo!Dobar tek!!





srijeda, 17. studenoga 2010.

nedjelja, 7. studenoga 2010.

Riža na mexički/Rice with Mexican sauce


DSC01459
Vjerojatno ima milion ovakvih recepata,ali meni se ovaj baš sviđa,pa ču ga podijeliti s vamaSmiješak s namigivanjem.
Dakle,trebamo;
-250 g riže (ja volim smeđu,ali pošto je i moj podmladak ručao sa mnom,morala sam kuhati bijeluTužni smiješak)
-1 konzerva crvenog graha
-pelati rajćice po želji
-šampinjoni,po želji
-1 konzerva tune
-kukuruza,po želji
-ako imate još nešto od povrća,samo utrpajte,što više,to bolje Smiješak otvorenih usta
Priprema;
Rižu posebno skuhajte,al dente.Povrće lagano izdinstajte dok šampinjoni ne budu kuhani,pa dodajte tunu,i dinstajte još oko 5 min.Od začina si dodajte ono što volite;ja sam stavila sol,papar,vegetu,malo šećera radi rajćice,bosiljak i malo gotove mješavine za wok,jer ja sve umake pravim u woku.Rižu ocijedite i prelijte umakom,uz to si napravite zelenu salatu, i uživajte!!!!


Rice on FoodistaRice

subota, 6. studenoga 2010.

Lisnati zalogajčići/Delicious snacks

DSC01479
Za ovu divotu trebate:
250 g svježeg sira
3-4 velike žlice ajvara
2 paketa lisnatog(svježeg)
malo parmezana za posipanje
Priprema;
Tijesto razmotajte i prerežite na 2 jednaka dijela,da dobijete 2 kocke.U posudi izmiješajte sir i ajvar.Premažite svaku kocku i zarolajte.Režite na kolutove cca 2 cm,i slažite na tepsiju.Postupak ponovite i sa drugim tijestom.
DSC01472Odozgora pospite parmezanom.Pecite oko 20 minuta na 240 stupnjeva,i poslužite toplo.Savršeno za iznenadne goste!!!DSC01476
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...