Kada sam bila mlađa,nikada mi nije bio problem skinuti par kila viška koje bih “natukla” uživajući u svakojakim mesnim prerađevinama tipa kobase,kulenje,šunkica,i sl.,jednostavno par dana nisam jela,i kile bi otišle.No,kada sam prešla 25-u,to više nije bilo tako jednostavno.Onda su počele razne dijete,bez nekog velikog uspjeha,čak ni vježbanje nije pomagalo.Prije dvije i pol godine smo preselili u Vukovar,i ja sam jednostavno odustala od dijeta i prepustila se uživanju u kobasama i kulenju i raznim slavonskim jelima koja su jako kalorična .E onda su došli problemi sa kičmom,i bila sam prisiljena skinuti 10-ak kilica,što uopće nije bilo jednostavno.Na kraju sam se odlučila;mijenjam prehranu.E tu je počela kalvarija za mog muža,zakletog mesojeda,kada su mu na jelovniku počeli nicati cous cous,quinoa,riža,i razne žitarice,no postigli smo kompromis,Ja kuham dva ručka ,i svi sretni i zadovoljni.Otuda svi ovi brzi umaci,tjestenine,i sl.Danas vam predstavljam još jedan od mnogih,meni najfinijih.
Sastojci;
250 g integralne tjestenine
250 g miješanog povrća (ako nema friškog,može i smrznuto)
100 g šampinjona
2-3 žlice kukuruza u zrnu
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g maslaca
sol
papar
vegeta
timijan
Priprema;
U woku rastopite maslac.Istresite povrće i lagano dinstajte podlijevajući vodom.Dodajte začine.Šampinjone narežite na listiće i dodajte i njih.Pazite da nikada ne bude previše vode da se povrće ne bi prekuhalo,da ostane “al dente”,ali ne sirovo.Pred kraj dodajte kukuruz i vrhnje i pustite neka se krčka dok se vrhnje ne zgusne.Tjesteninu skuhajte također “al dente” i umiješajte u umak.Po želji pospite ribanim parmezanom,i uz tjesteninu poslužite zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom.
Dobar tek!