ponedjeljak, 30. svibnja 2011.

1 blogorođendan i 100 post!!!/1 blogobirthday & 100 post!!!!!

 

0333

 

Dragi moji!

Evo,danas je mom blogiću 1.rođendan,a ovo je moj 100 post!

Kada sam ga počela pisati,nisam ni sanjala da ču imati ovakve brojke;49 sljedbenika,100 postova,745 fanova na facebooku,i preko 19 000 posjeta na blogu!

Počela sam pisati ovaj blog da bih pomogla mladim curama,ženama oko prvih recepata u kuhinji,stavljajući jednostavne,svakodnevne recepte…

Isto tako je i ovo neka moja kuharica,u koju spremam recepte,jer uglavnom kuham “iz glave”,i sa sastojcima koji mi se trenutno nađu u frižideru,pa mi se više puta desilo da zaboravim što sam stavila u neko jelo,tako da mi je ovo super način da imam spremljeni recept koji usput mogu i podijeliti s vama.

No,kako sam imala problema sa viškom kilograma,promijenila sam prehranu,i tako je sve više bilo “zdravih” recepata,koji su doduše vrlo jednostavni,pa ih mogu kuhati i početnici,ali mislim da sam se maknula od prvobitne teme bloga.

Razmišljala sam da promijenim ime bloga,ali mislim da to ne bi bilo dobro,jer me ljudi već znaju i prate pod ovim imenom,pa bih vjerojatno izazvala kontra efekt,što vi mislite?

Hvala puno svima koji me pratite i komentirate,jer bez vas ne bi bilo ni ovog bloga,ako imate koji prijedlog,komentar,kritiku,ili recept koji bi htjeli vidjeti ovdje,slobodno mi napišite.

Volim vas puno,vaša Nina Crveno srce

subota, 28. svibnja 2011.

Cous cous sa prženim povrćem i usoljenim lososom/Cous cous with roasted vegetables and salted salmon


P5270001

Još jedna varijacija na temu…

Sastojci;
1 šalica cous cousa
2 mrkve
1 manji poriluk
1 paketić usoljenog lososa (100 g)
maslinovo ulje
sol
papar
začini po želji

Priprema;

Ugrijte vodu (2 šalice vode na 1 šalicu cous cousa) i prelijte preko cous cousa u koji ste umiješali sol,maslinovo ulje i začine.Pokrijte i ostavite sa strane.
Mrkvu i poriluk očistite i izrežite na kolutiće.
U woku ili dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte mrkvu.Kada mrkva omekša,dodajte poriluk.Još kratko pržite dok i poriluk ne omekša,pa dodajte losos koji ste narezali na kockice.
pržite na laganoj vatri još oko 5 minuta.Po potrebi dodajte soli,ali pazite,jer je losos dosta slan.
Umiješajte cous cous i uživajte Smiješak s namigivanjem
Dobar tek!

ponedjeljak, 23. svibnja 2011.

Integralna tjestenina u umaku od tikvica/Integral pasta in a sauce of zucchini



P5100008

Brzo, jednostavno i lagano jelo Smiješak s namigivanjem

Sastojci;

250 g integralne tjestenine
2 srednje tikvice
150 ml vrhnja za kuhanje
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema;

Tjesteninu skuhajte.
Tikvice ogulite i naribajte.Popržite ih na maslinovom ulju,posolite,popaprite,i kada omekane dodajte vrhnje.Kuhajte dok se vrhnje ne zgusne,dodajte skuhano tijesto,promiješajte,pospite naribanim parmezanom i poslužite toplo uz sezonsku salatuSmiješak s namigivanjem
Dobar tek!

nedjelja, 15. svibnja 2011.

Biftek u umaku od šampinjona/Beef steak in mushroom sauce


P5150019

Biftek volim na sve moguće načine,a ovo mi je jedan od boljih Smiješak
Biftek iliti lungić i svinjski i juneći je najbolji i najfiniji dio mesa.Nema ni žilica ni masnoće,i super je mekan ako se pripremi na pravilan način.Negdje ga zovu i pisana pečenka.Još znam da je mišić i da se nalazi negdje iza leđa prema guzi,pa ako netko zna točno,neka me nadopuni ili ispravi ako sam pogriješila Smiješak s namigivanjem
Slikica nije baš najbolja,trebala sam uzeti crni tanjur,jer mi se riža ne vidiTužni smiješak
Uglavnom,evo recepta;

Sastojci;

1 juneći lungić
250 g šampinjona
100 g maslaca
crno vino
ulje
sol
papar
4 žlice kiselog vrhnja
aceto balsamico
ružmarin
majćina dušica

Priprema;

Lungić očistite i narežite na deblje šnite.Posolite i popaprite,i stavite u zdjelu u kojoj ste pomiješali ulje,ružmarin i crno vino.Ostavite oko sat vremena da meso omekša.

Šampinjone očistite i narežite na četvrtine.

U tavi rastopite maslac i pecite meso na najjačoj temperaturi oko 5 minuta sa svake strane.Ako je meso mekano,znači da je još krvavo iznutra,pa ako to ne volite,pecite ih još malo.Ako imate hvataljke,okrećite meso s njima jer kada ga probušite vilicom,sav onaj fini sok izađe i onda biftek bude kao đon.

Kada je meso gotovo,izvadite ga i stavite šampinjone da se peku.Kada su šampinjoni skoro gotovi dodajte sol,papar,majčinu dušicu i malo aceto balsamica.Miješajte oko 10 minuta,zatim dodajte vrhnje.Miješajte, i kada vrhnje ukuha,umak je gotov.Vratite meso u umak i poslužite sa kuhanom rižom.
Dobar tek!

utorak, 10. svibnja 2011.

Faširanci od soje i lagana salata od rajčice/Soya chops and light salad of tomatoes


P5090015

Recept za faširance od soje sam uzela iz Encianove knjižice sa receptima od soje.Meni su super,muž nije htio jesti,a kćer nije ni skužila da nije meso Smiješak otvorenih usta
A ako ne volite soju,samo je zamijenite sa mljevenim mesom :)

Sastojci;

100 g ljuspica od soje ili 200 g mljevenog mesa
1 žemlja ili 2 šnite starog kruha
1 jaje
1 manja glavica crvenog luka
krušne mrvice(to je moj dodatak)
vegeta
sol
papar
crvena paprika

Za salatu;

2 rajčice
sol
aceto balsamico
maslinovo ulje
bosiljak(ako imate svježi,savršeno,ja sam stavila suhi)

Priprema;

Ljuspice prokuhajte 2-3 minute u 4 dcl slane vode,a ako ste se odlučili za meso,ovaj korak preskočite.Dalje je postupak isti.
Žemlju iskidajte i namočite u mlijeko(to možete i ranije napraviti).Luk sitno nasjeckajte i malo popržite na maslinovom ulju.
Iscijedite dobro i soju i žemlju.Dodajte jaje,prženi luk,začine i dobro promiješajte.Ako vam je smjesa pregnjecava,dodajte krušnih mrvica dok ne dobijete finu smjesu.Pazite i da vam ne bude pregusta,jer če vam šnicle biti pretvrde.Oblikujte šnicle i pecite na srednje jakoj vatri dok ne porumene.

Salata;

Rajčice operitei narežite na kolutove.Posolite ih i dodajte ulje,ocat i bosiljak,i nježno promiješajte.

P5090014

I to bi bilo to!Uz faširance i ovu laganu salatu poslužite i svježi sir,a prije toga bi vam mogla pasati jedna fina juhica sa gris noklama!

P5090013

Dobar tek!!!

ponedjeljak, 9. svibnja 2011.

Lepinje punjene hamburger umakom, grillanom piletinom,šampinjonima,i sezonskim povrćem by moj muž/Pita bread stuffed with hamburger sauce, grilled chicken, mushrooms and seasonal vegetables by my hubby


DSC02303

Ovakve sendviče je moj mužić jeo u srednjoj školi u nekoj pečenjari,i več danima priča o njima,pa smo odlučili da ih napravimo za ručak.Recept slijediSmiješak

Sastojci za 2 osobe;

2 lepinje
1 svježi krastavac
2 svježe rajčice
200 g šampinjona
2 odreska pilećeg filea

Za umak;

ketchup
majoneza

Priprema;

Lepinje prerežite tako da ih ne prorežete do kraja,već napravite mali rez s jedne strane i nožem samo kroz tu rupu razrežite iznutra,tako da vam ne curi van na sve strane,znači,napravite “đepić”.
Piletinu začinite i ispecite na grill tavi.
Šampinjone narežite na listiće i popržite na masnoći od piletine.
Krastavce i rajčicu narežite na ploške.
Pomiješajte ketchup i majonezu,količine su po ukusu.
U lepinju stavite umak,pa slažite dalje,šampinjone,meso,krastavce i rajčicu,pa dodajte još malo umaka na kraju,ugrijte u mikrovalnoj ili pećnici,i sendvić je gotov!
Poslužite toplo,dobar tek!

DSC02306

četvrtak, 5. svibnja 2011.

Eigemacht


P5050005


Ne znam u koju bih kategoriju svrstala ovo jelo,varivo,juha…Uglavnom jelo je jako fino,lagano,a zasitno.U biti je to gusta juha,naučila sam je kuhati od moje svekrive,ali naravno da sam ja dodala nešto svoje,pa nije ista Smiješak

Sastojci;

2 manje glavice crvenog luka
2 mrkve
2 šake graška
piletina ide po želji i količina i dijelovi pileta
sol
papar
vegeta

Recept za noklice možete naći ovdje


Priprema;

Zagrijte malo masti,i na njoj pržite sitno sjeckani luk dok ne bude proziran.Mrkvu narežite na kolutiće i dodajte na luk.Također dodajte i grašak i sve zajedno prodinstajte.Dodajte piletinu i začine i prelijte vodom.Vode stavite tek toliko da prekrije piletinu.Kuhajte dok se piletina ne počne raspadati,uz povremeno dolijevanje vode.
Kada je gotovo,ukuhajte noklice i poslužite toplo.
Dobar tek!


P5050011
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...