petak, 17. lipnja 2011.

Svinjski lungić punjen kulenom u umaku od tikvica/Pork tenderloin stuffed with kulen in a sauce of zucchini


P6150016

Inače ne volim komplicirane recepte,pogotovo po ljeti kada počnu vrućine,pa je ovo savršen brzinski recept za vruće ljetne dane Smiješak s namigivanjem

Sastojci;

2-3 tikvice srednje veličine
1 svinjski lungić
12-13 šnita kulenove seke(ili ,ako nemate,može i kupovni kulen)
2 žlice kiselog vrhnja
1 šaka svježeg bosiljka(može i suhi,ali onda stavite manje)
1 glavica crvenog luka
maslinovo ulje
sol
papar
vegeta
češnjak u prahu

P6120012

Priprema;

Lungić očistite od masnoće,natrljajte ga sa soli,paprom,vegetom i češnjakom u prahu,malo prelijte maslinovim uljem,i ostavite sastrane.

Luk narežite na sitno i popržite na zagrijanom maslinovom ulju.Kada poprimi  staklastu boju,unutra naribajte očišćene tikvice.Dodajte nasjeckani bosiljak.Kuhajte na srednjoj vatri dok tikvice ne puste vodu.Zatim smanjite vatru na najmanje,dodajte vodu i ostale začine(sol,papar,vegeta),i kuhajte uz povremeno miješanje dok se tikvice ne raskuhaju.

Dok se tikvice kuhaju,lungić narežite na kolutove debljine cca 1,5 cm.U sredini svakog koluta prorežite malu rupicu i ugurajte kulenovu seku ili kulen.
Na zagrijanom maslinovom ulju  popržite meso dok ne bude pečeno.

Kada su tikvice kuhane,dodajte 2 žlice kiselog vrhnja i kuhajte još oko 5 minuta,i umak je gotov.Umjesto bosiljka možete staviti i svježi kopar.

Meso prelijte toplim umakom i poslužite uz finu salaticuSmiješak
Dobar tek!

P6150019

nedjelja, 12. lipnja 2011.

Kopar sos sa pečenim mladim krompirom/Dill sauce with roasted potatoes


P6120006
Obožavam ovo godišnje doba,pogotovo kada sve u vrtu počne rasti i zriti Smiješak s namigivanjem
Danas sam izvadila domači mladi krompir,ubrala svježi kopar i nabrala svježi fini matovilac iz svog malog vrtaSmiješak otvorenih usta
P6120006 (2)
Naravno uz sve to je bila i juhica i meso,ali uz ovo meni meso nije trebalo Smiješak s namigivanjem

Sastojci;

1 kg mladog krompira

Za kopar sos;

svježi kopar (količina po želji)
2 žlice masti
brašno po potrebi
sol
vegeta
voda

P6120004

Priprema;

Krompir dobro operite,i ako je veći,narežite ga na manje komade.Stavite ga u tepsiju sa malo više masti,i ako hočete stavite i meso.Ja sam stavila i dvije glavice očišćenog luka i čitave paprike,pa kada to sve pusti svoje mirise i okuse,mljac!
Stavite u pećnicu  zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite oko sat i pol,meso izvadite ranije ako je gotovo,a krompir ostavite da se fino zapeče.
Kada je to sve pri kraju,u šerpi rastopite mast ili ulje,kopar operite i nasjeckajte (ne presitno).
U vrelu mast dodajte brašno(kao za zapršku).Što vam zaprška bude gušća to če i sos biti gušći.Na zapršku istresite nasjeckani kopar,malo promiješajte i dolijte vode,ne previše,oko 1,5 čaše,i dobro promiješajte,ako vam bude pregusto,dodajte još vode.Posolite,stavite malo vegete,i kuhajte uz miješanje.Kada provrije kuhajte još oko 5 minuta,ako treba dodajte još vode,i to je to Smiješak s namigivanjem
Prelijte sos preko finog mladog krompira i poslužite sa finom salatom od matovilca,dobar tek!


P6120009
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...