subota, 8. listopada 2011.

Jacina “sito” torta




Evo,danas ću vam predstaviti još jedan lagani i ukusni desert,Jacinu “sito” tortu.Torta je u biti jogurtica koja fantastično izgleda,a i okus je WOW!Recept sam dobila od prijateljice,koja ga je dobila od svoje prijateljice Jace,pa zato Jacina torta,a zašto “sito”,e to čete saznati ako pročitate recept;)

Sastojci;

2 konzerve kompota od ananasa (kolutovi)
1 konzerva kompota od breskve
2 voćna jogurta od breskve (2x 150 g)
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
2 želatine
40 g gustina(jestivog škroba)
25 g šećera(za prvu kremu)
80 g šećera(za drugu kremu)
preljev za torte
Biskvit;
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice mekog brašna

Priprema;

Kompote ocijedite,ali sok NEMOJTE baciti,trebat će vam!U jednu zdjelicu stavite sok od ananasa,a u drugu sok od breskve.
Uzmite cjediljku za tijesto,i poslažite ananas,počevši od sredine,pa prema gore.
Breskve isjecite,i njima popunite SVE rupice,tako da fil poslije ne bi curio van.
To najbolje napravite dan ranije ujutro,a dovršite je navečer.Stavite cjediljku u veću posudu,i u frižider,jer se voće mora dobro ocijediti.
Biskvit;
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.Dobro izmiksajte jaja sa šećerom,da smjesa postane pjenasta i svijetla,zatim dodajte brašno i još malo sve zajedno miješajte.
Istresite u namašteni i pobrašnjeni kalup i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta.Ja sam pekla u kalupu 28 cm,jer mi je cjediljka tog promjera,a možete ga ispeći i u običnoj tepsiji,pa poslije oblikovati po potrebi.
Biskvit će biti malo žilav i tanak,ali tako mora biti (tako su mi rekli).
Krema;
1. krema-U soku od breskve skuhajte 40 g gustina i 25 g šećera (kao kada kuhate puding).Ako vam je pregusto,dodajte malo soka od ananasa.
2.krema-stavite 1 želatinu da nabubri.Pomiješajte 2 voćna jogurta sa 80 g šećera,i dodajte želatinu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
3.krema-stavite i drugu želatinu da nabubri.Izmiksajte 1/2 l vrhnja za šlag,i na kraju dodajte želatinu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
Spojite sve tri kreme,dodajte ostatak voća isjeckanog na kockice,i dobro promiješajte.
Kremu naspite u kalup od voća i ostavite u frižider da se stisne(najbolje preko noći).
Pokrijte tortu biskvitom,i pažljivo je okrenite na tacnu.
Skuhajte dva preljeva za torte i prelijte preko torte.
I,to je to,vaša “sito” torta je gotova!
Nadam se da vam se sviđa recept i da vam nije prekompliciran,dobar tek!!

srijeda, 5. listopada 2011.

Voćni puding/Fruit pudding




Evo malo i nešto slatkoga ;) Prošli vikend su moj suprug i kćerka slavili rođendane,pa su tu naravno bile i dvije torte,obje voćne(recepte ću objaviti naknadno),pa mi je ostalo i malo voća i puuuno soka od voća.Bilo mi je žao baciti toliko soka (oko 1 l),pa sam se sjetila da bi mogla od toga napraviti fini puding ;)
Pola litre je bilo od kompota od ananasa,a druga polovica od višanja,vi možete staviti bilo koji bistri sok,čak i razrijeđeni sirup.

Sastojci;
1 l soka
2 pudinga od vanilije
šećer
voće po želji (ja sam stavila šumsko voće),a može i bez voća

Priprema;

Voće rasporedite u zdjelice.





Puding skuhajte po uputama sa vrećice,jedino malo “pojačajte” šećer.
Skuhani puding izlijte u zdjelice i ohladite.





Dobar tek!

nedjelja, 2. listopada 2011.

Zapečena cvjetača sa svinjskim kockicama/Baked cauliflower with pork cubes




Evo,dragi moji,pošto su skoro prošle one nesnosne vrućine,ja se polako vraćam u kuhinju “zaozbiljno”
Za danas sam vam pripremila opet jedno lagano jelo,i za napraviti i za jesti,nešto slično sam već objavila,ali ovaj put je cvjetača sama sa mesom da joj pravi društvo ;)
Uživajte!

Sastojci;

3-4 deblje šnicle svinjskog vrata (ili kremenadle ako ne volite masno kao ja)
1 cvjetača srednje veličine
sol
papar
vegeta
oko 100-150 g polutvrdog kozjeg sira
2 jaja
150 g kiselog vrhnja
150 g tvrdog sira za ribanje

Priprema;

Šnicle narežite na kockice,začinite ih i popecite na malo ulja ili masti.
Cvjetaču očistite i prokuhajte u slanoj vodi,ali ne do kraja,neka ostane malo tvrđa.
U vatrostalnu zdjelu stavite meso i cvjetaču,ravnomjerno ih rasporedite.
Kozji sir nasjeckajte na manje kockice,i popikajte ga između cvjetače i mesa.
U zdjeli istucite jaja i vrhnje,začinite i prelijte preko cvjetače i mesa,i gore naribajte sir.Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva,i pecite oko 25 minuta,odn.dok sir ne porumeni.
Poslužite toplo,dobar tek!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...