Ako imate malo vremena,a želite nešto ukusno,ovo je pravi recept za vas
Sastojci;
1 konzerva pelata
1 manja glavica crvenog luka
200 g šampinjona
1 zuchinni tikvica
maslinovo ulje
svježi bosiljak (ako nemate,može i suhi)
sol
papar
šećer
Priprema;
U tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte ga.
Luk sitno nasjeckajte i stavite u tavu/šerpu/wok dok ne postane staklast.
Tikvicu ogulite i sitno naribajte i stavite je na luk.
Šampinjone narežite na šnitice što tanje i dodajte.Pelate narežite na kockice i dodajte i njih.
Dodajte sve začine osim bosiljka.Ne morate podlijevati vodom,jer će tikvica i šampinjoni pustiti svoju vodu.
Pred kraj dodajte nasjeckani bosiljak.
Kada voda ispari,umak je gotov.
Možete ga kombinirati sa tijestom,rižom,cous-cousom,quinoom…
Dobar tek!