četvrtak, 18. travnja 2013.

Press release-EKOZONA

 

EKOZONA je prvi domaći certificirani brand ekoloških proizvoda, kojem je jedan od ciljeva da pomažući u plasmanu domaćih ekoloških proizvoda pomaže hrvatskim eko-poljoprivrednicima. Svi proizvodi u sklopu EKOZONE uzgajaju se bez pesticida i aditiva te zadovoljavaju stroge kriterije ekološkog uzgoja, u sklopu kojeg se nailazi ukupno 113 različitih proizvoda u 14 različitih kategorija. EKOZONA je brend koji je od 2009. dostupan građanima putem Konzumovih polica te u sklopu svog asortimana nudi izbor najboljih domaćih i stranih ekoloških prehrambenih proizvoda.

Tijekom duge, hladne i snijegom bogate zime, mnogi maštaju o početku proljeća s kojim nastupaju topliji i sunčaniji dani. Često se zaboravlja da osim buđenja prirode postoji još jedan, ne tako poželjan vjesnik proljeća - proljetni umor. Jedan od čimbenika koji najviše pogoduje proljetnom umoru zimski je način prehrane. U hladnim zimskim danima prehrana je masna i teško probavljiva dok dugotrajna konzumacija takvih namirnica umanjuje zalihe vitamina C u organizmu. EKOZONA, prva hrvatska ekološka robna marka predstavlja hranjive orašide i suho voće kao odgovor na prve simptome proljetnog umora. EKOZONA orašidi i suho voće dostupni su kupcima najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca Konzuma.

Proljetni umor osim ljubitelja zimskih delikatesa češće pogađa i meteoropate, budući da je organizmu potrebno određeno vrijeme da se privikne na novonastale vremenske prilike. Jadranka Boban Pejić, predsjednica uprave Biovege i naše prvo ime prirodne prehrane savjetuje kako se boriti sa proljetnim umorom: „Preporučljivo je pojačati tjelesne aktivnosti, kako bi na taj način trgnuli tijelo iz stanja mirovanja. Što se tiče prehrane, svakako treba izbjegavati masnu i teško probavljivu hranu kako bi se jetra odmorila, u čemu će joj pomoći zeleno povrće poput blitve, radiča imatovilca bogato klorofilom. Svakako treba pojačati unos svježeg i suhog voća i povrća radi unosa vitamina i minerala te orašastih plodova koji su važan izvor omega 3 masnih kiselina, magnezija, cinka i kalija.“

Asortiman EKOZONE sadrži proizvode koji pomažu u bezbrižnom uživanju u prvim proljetnim danima:

EKOZONA bademi 200 g

EKOZONA BADEMI - Bademi su izrazito bogati proteinima, nezasićenim masnim kiselinama te stoga pogodni kao međuobrok ili dodatak obrocima.100 g badema sadrži 21 g proteina, što iznosi 37,5 posto preporučenog dnevnog unosa za muškarce, odnosno 45,6 posto za žene. Dobra opskrbljenost vitaminima i mineralima čini bademe odličnim saveznicima u borbi protiv proljetnog umora. Ekozona bademi od 200 g dostupni su kupcima Konzuma po informativnoj cijeni od 31,99 kn.

 

EKOZONA datulje 200 g

EKOZONA DATULJE - Ovi slatki plodovi palmi odlično funkcioniraju kao grickalice te kao dodatak različitih napitaka i deserta, što ih čini zdravom alternativom šećeru. Datulje sadrže malo masti i proteina, ali su bogate ugljikohidratima. 100 g datulja ima energetsku vrijednost 314 kcal, a ista količina osigurava preko 15 posto dnevno preporučenog unosa selena, bakra, kalija i magnezija. Na policama Konzuma dostupna su pakiranja datulja od 200 g po informativnoj cijeni od 19,99 kn.

 

EKOZONA LJEŠNJACI - u kuhinji se lješnjaci mogu vrlo raznoliko koristiti, dok hranjiva vrijednost te visoki udjel nezasićenih masnih kiselina čini lješnjake sjajnim izborom za zdravi međuobrok. Naročito su važne često spominjane omega 3 i 6 masne kiseline, kojima plodovi lješnjaka obiluju. Udio polinezasićenih masnih kiselina u 100 g lješnjaka iznosi 7,92 g (RDA je 1,6 g za muškarce i 1,1 g za žene). Energetska vrijednost 100 grama lješnjaka je 628 kcal. Ekozona lješnjake možete pronaći u Konzumu po informativnoj cijeni od 26,99 kn za pakiranje od 200 grama.

 

EKOZONA indijski oraščići 200 g

 

EKOZONA INDIJSKI ORAŠČIĆI - postaju sve omiljenija grickalica zbog nježnog i delikatnog okusa a posebice na udio masti koji je niži nego u ostalih orašastih plodova, možete bezbrižno uživati u njima čak i ako želite izgubiti koji kilogram. Udio proteina od 18,22 g čini indijske oraščiće hranjivim međuobrokom, Kremasta struktura oraščića omogućuje široku primjenu ove namirnice u slasticama, biljnim šlagovima, shakeovima, salatama te hranjivim namazima. Kupcima Konzuma Ekozona nudi indijske oraščiće u pakiranjima od 200 g, po informativnoj cijeni od 35,99 kuna.

 

EKOZONA GROŽĐICE - U grožđice stane toliko esencijalnih hranjivih tvari da ti sićušni plodovi blagotvorno djeluju na organizam. Samo ¼ čaše grožđica sadrži 0,8 g željeza. Dnevne potrebe muškarca iznose 1 mg, žene u generativnoj dobi 2 mg, a trudnice 3 mg. Željezo poboljšava krvnu sliku, vlakna povoljno utječu na probavu, te su važne za prehranu djece posebice onih sklonim slatkišima. Ekozona grožđice dostupne su kupcima Konzuma po informativnoj cijeni od 12,99 kuna za pakiranje od 200 grama.

 

EKOZONA suhe marelice 200 g

 

EKOZONA SUHE MARELICE – Premda Ekozona suhe marelice nemaju prepoznatljivu narančastu boju, to samo znači da se u njihovom sušenju nije koristio sumpor. Najveća snaga suhih marelica je visoki udio željeza - 2,7 mg željeza na 100 g sušenih marelica. Ekološki sušene marelice možete dodati u svaku porciju žitarica, koristiti ih u pripravi slatkog kruha i kolača; primjerice knedli ili ih iskoristite kao međuobrok i zdravu zamjenu za grickalice. Ekozona suhe marelice dostupne su kupcima Konzuma u pakiranju od 200 g i to po informativnoj cijeni od 31,99 kuna.

 

EKOZONA suhe brusnice 100 g Ekozona

 

EKOZONA SUHE BRUSNICE - Brusnica je, bilo svježa ili sušena ekološkim putem, poznata kao iznimno ljekovita biljka. Vitamin C u brusnici pomoći će snaženju imuniteta. Suhe brusnice djeluju poput prirodnog antibiotika, pa tako ublažuju simptome te smanjuju učestalost opetovanih urinarnih infekcija. Ekozona suhe brusnice odličan su dodatak shakeovima ili žitaricama. Dostupne su kupcima Konzuma u pakiranjima od 200 g po informativnoj cijeni od 31,99 kuna.

 

EKOZONA ribiz suhi 200 g

 

EKOZONA SUHI RIBIZ – Ekološki sušeni ribiz dobar je u suzbijanju simptoma proljetnog umora zbog visokog udjela vitamina C - 177 mg na 100 grama. Također obiluje i željezom - 1,29 mg na 100 grama, a kao i većina drugog sušenog voća, suhi ribiz odlično funkcionira u kombinaciji sa žitaricama, kao dodatak desertima, salatama, pa čak i kao samostalna grickalica. Kupcima Konzuma dostupan je od 200 g i to po informativnoj cijeni od 19,99 kuna.

EKOZONA suhe sljive 200 g

 

EKOZONA SUHE ŠLJIVE - Hranjive tvari sadržane u suhim šljivama, kao što su antioksidansi, vitaminim A i C te željezo pomažu pri proljetnom snaženju organizma. Suhe su šljive poznate po svom laksativnom djelovanju pa se preporučaju konzumirati uz šalicu jogurta te lanene sjemenke. Na policama Konzuma dostupne su u pakiranju od 200 grama, po informativnoj cijeni od 31,99 kuna.

 

Koristite li nešto od ovih proizvoda i za što? Ja ih koristim uglavnom za kolače i kao grickalice Smiješak s namigivanjem

 

p.s. slike su ustupljene od strane Zrika d.o.o.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...