Još jedno lagano i fino jelo koje nisam duuuuuuuuuuugo pravila…Moram priznati da sam u zadnje vrijeme malo zanemarila ovu našu finu staru kuhinju
Sastojci;
5-6 junećih šnicli
2 glavice crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
3 friške paprike
2-3 rajčice ili pola konzerve pelata ili sjeckane rajčice
1 manji patliđan
2 dcl bijelog vina
2 ljute paprićice
sol
papar
šećer
vegeta
Priprema;
Meso istucite, posolite, popaprite, i ostavite sa strane.Na ulju (ili masti, ja koristim mast)popržite sitno nasjeckani crveni luk i češnjak.Papriku, rajčicu i patliđan nasjecite na kockice i dodajte luku.Stavite ljute paprićice, sol, papar šećer, vegetu, i kratko prodinstajte.Dodajte vino.Kada vino malo ishlapi, dodajte meso.Dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.Po potrebi dodajte vode.Kada je gotovo možete dodati malo pasirane rajćice,i onda kuhajte još 5 minuta.Uz to poslužite pire krompir.Dobar tek, prijatno!
Umjesto pire krompira možete poslužiti rižu,cous cous ili restani krompir.Uživajte!
Uuu ovo je zanimljivo!Eto meni ideje za rucak za sjutra.Definitivno cu da isprobam pa javim reakcije:)
OdgovoriIzbrišiMože,javi!
OdgovoriIzbrišiEvo mene opet! Tanjiri su omazani do sjaja a za sljedecu sedmicu zakazana repriza rucka:)
OdgovoriIzbrišiAjde,super!Bar ne moraš suđe prati :DDD
OdgovoriIzbrišiOvo mi se jako dopada. Patlidžan u ovom saftu kad se rastopi je super. Zabeleženo!
OdgovoriIzbriši