Evo načina kako od zdrave hrane napraviti nezdravu
Sastojci;
1 patliđan
sol
Za tijesto;
1 jaje
brašno
mlijeko
sol
Priprema;
Patliđan ogulite i narežite na ploške debele oko 1 cm.Nasolite ih i ostavite sastrane.
U zdjeli izmutite jaje,dodajte mlijeko,sol i brašno i umutite tijesto malo gušće od onog za palačinke.
U tavi zagrijte mast ili ulje na srednju temperaturu.
Ploške patliđana uronite u smjesu,i stavljajte peći.Pecite dok ne porumeni.Slažite na papirnati ubrus,te poslužite toplo kao prilog.Dobar tek!
Ja sam definitivno pobornik toga da se od "zdrave hrane" napravi nezdrava, ali ukusna:)
OdgovoriIzbriši:DD Ima nas više ;)
OdgovoriIzbrišiHtjela sam ti komentirati česnicu,ali ne znam kako :((
OdgovoriIzbrišia ženo, OBOŽAVAM patliđane ili balancane... jedva čekam sezonu povrća...uf a tek musaka od istih... ili pečene na gradele...
OdgovoriIzbrišihebemu zlo, sad sam ogladnila :-p
Ja ih baš ne volim previše,ali ovaj umak mi je predobar!
OdgovoriIzbrišiNisam ljubitelj patlidžana, volim ih u tepsiji, zapečene sa mljevenim mesom :D
OdgovoriIzbrišiPohovane rijetko jeden, mada se zalomi. Ali sad sam toliko gladna. Ham ham :D
aaa ovo je pre fino :) patlidžan na sve načine i pohanje svega :)
OdgovoriIzbrišiBiberlee- to je nešto kao musaka od patliđana?Moja svekrva tako pravi tikvice..
OdgovoriIzbrišimaja-slažem se :D