Ne znam u koju bih kategoriju svrstala ovo jelo,varivo,juha…Uglavnom jelo je jako fino,lagano,a zasitno.U biti je to gusta juha,naučila sam je kuhati od moje svekrive,ali naravno da sam ja dodala nešto svoje,pa nije ista
Sastojci;
2 manje glavice crvenog luka
2 mrkve
2 šake graška
piletina ide po želji i količina i dijelovi pileta
sol
papar
vegeta
Recept za noklice možete naći ovdje
Priprema;
Zagrijte malo masti,i na njoj pržite sitno sjeckani luk dok ne bude proziran.Mrkvu narežite na kolutiće i dodajte na luk.Također dodajte i grašak i sve zajedno prodinstajte.Dodajte piletinu i začine i prelijte vodom.Vode stavite tek toliko da prekrije piletinu.Kuhajte dok se piletina ne počne raspadati,uz povremeno dolijevanje vode.
Kada je gotovo,ukuhajte noklice i poslužite toplo.
Dobar tek!
zanimljivo, meni su juhice ipak draže od variva ;-)
OdgovoriIzbrišiJoj noklice...slaba sam na tjesteninu svih vrsta...jadna moja kilaža :)
OdgovoriIzbrišiE da, volim i što kod tebe na blogu ne moram ukucavati kojekakve riječi za provjeru kad hoću dodati komentar :D
OdgovoriIzbrišiDa,to i mene živcira,pa sam ih maknula:))
OdgovoriIzbrišiDakle mene sad nervira ova patka koja mi zaklanja vidik kad pisem komentar(mada je slatka).ako mozes makni je nize;)Ja obozavam ovakva jela..jednostavna i ukusna.
OdgovoriIzbrišiNe znam kako ti smeta,uopće ne prelazi na prozorčić...
OdgovoriIzbrišiNe mogu je maknuti,jednostavno srollaj stranicu prema gore ;))
Draga Nina, nadam se da ovo nije moja nagrada, jer to je jedno od rijetkih jela koja nikako ne jedem! Ne mogu nagradu pronaći na tvojoj stranici. Pomozi! Hvala!
OdgovoriIzbrišiOdi na moj profil,na mom drugom blogu nina's nails te čeka nagradica :))
OdgovoriIzbrišiJeste Nina to je u sustini to! Nisam nikada cula za taj naziv, hvala super izgleda pribelezicu! :)
OdgovoriIzbrišiTako kod nas u Slavoniji zovu to jelo,nemam pojma zašto,jer jedino jaje u jelu je ono u noklicama :))
OdgovoriIzbriši