Ovo je jedno vrlo jednostavno,fino i ljepljivo jelo ;D Obožavam piletinu na sve moguće načine,a ovo mi je jedan od omiljenih načina pripreme pilića ;DD
Sastojci;
1 pile(narezano)
sol
papar
češnjak u prahu
mast ili ulje
1 malo pivo
Priprema;
Narežite pile(ako je cijelo).Začinite ga i poslažite u namašćenu tepsiju.Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
Stavite pile u pećnicu.Kada se mast rastopi i ugrije,izlijte pivo u tepsiju i vratite u pećnicu.
Povremeno okrenite meso i pecite dok ne porumeni.
Ako pred kraj bude previše tekućine,izlijte malo van i zapecite ako volite tako.Ja obožavam kada ima onu rumenu koricu
Na isti način možete ispeći i kobasice(debrecinke i sl.)
Poslužite uz fini špinat na mlijeku,ili neku finu salatu,i dobar tek!
Volim piletinu, ali ne volim pivo. Navodno sam čula da meso pripremljeno s pivom uopće nema miris po pivi, tako da bih mogla i probati ovaj način pripreme
OdgovoriIzbrišiProbaj slobodno,piva se uopće ne osjeti,samo meso bude mekše i sočnije kada se peče na ovaj način ;))
OdgovoriIzbrišiKrulj krulj :) Baš bih mogla ovo probati! :)
OdgovoriIzbrišiBaš bi i mogla,javi kako ti se sviđa ;))
IzbrišiČesto čitam o piletini u pivupo blogovima, ali još nisam isprobala ovaj način pripreme. I ja volim kad pilnce dobije rumenu hrskavu koricu :) Recept zabilježen!
OdgovoriIzbrišiČekam reakcije ;))
Izbrišiuf, sad se sjetih da sam gladna ;-D
OdgovoriIzbrišijel' ostalo i za mene... može i samo špinjaća,mi smo doma ludi za ovako pripremljenom ;-D
Pravili smo jednom ovako nesto i bas smo se odusevili ukusom... :)
OdgovoriIzbriši