Ovaj umak jednostavno obožavam;brzo se napravi,jednostavan je i jaaaaaako je ukusan
Sastojci;
1 konzerva pelata rajčice
1 glavica češnjaka
1 dcl pasirane rajčice
bosiljak
sol
papar
šećer
Priprema;
U wok,dublju tavu ili šerpu stavite malo maslinovog ulja i zagrijte ga.
Češnjak očistite i narežite na ploškice.
Stavite ga na ulje i pustite da povene.
Pelate usitnite i dodajte u wok (maknite ga malo s vatre da vas ne pošprica).
Dodajte i pasiranu rajčicu i začine i pustite da se krčka oko 20-ak minuta.
U međuvremenu skuhajte tijesto,ja obožavam špagete uz ovaj umak
Tijesto nemojte cijediti,već ga direktno iz vode vadite sa žlicom za tjesteninu i pomiješajte sa umakom.
Pospite sa parmezanom,i za pola sata posla imate fini lagani ručak ili večeru
Dobar tek!!!
ja stavim i kapulu, da umak bude malo bogatiji... obožavam šalšu *.*
OdgovoriIzbrišiIzgleda super!
OdgovoriIzbrišiobožavam ovaj umak sa špagetama, jedino ne stavim parmezan
OdgovoriIzbriši