20 dkg | šampinjona |
---|---|
2 | manje tikvice |
15 dkg | goude |
10 dkg | parmezana |
1 | mozzarela |
1 | jaje |
2 dcl | vrhnja za kuhanje |
25 dkg | tijesta |
sol | |
papar | |
timijan | |
vegeta |
Priprema
Šampinjone i tikvice narežite i ispržite na malo ulja.Dok se to prži stavite kuhati tijesto.U posebnoj zdjeli izmutite jaje,dodajte sireve,i vrhnje za kuhanje,i sve dobro promiješajte.Kada su šampinjoni i tikvice pečeni,maknite sa vatre,i kada prestane cvrćati,dodajte smjesu sa sirevima.Stavite na laganu vatru,i miješajte dok se ne zgusne.Tijesto nemojte cijediti,nego ga vadite sa onom žlicom sa rupicama.Sve dobro pomiješajte,i pospite sa parmezanom.Dobar tek!Posluživanje
Umjesto gljiva možete ispržiti slaninu narezanu na kockice,pa dobijete tjesteninu carbonara.
Eh, da..... Ovo će se morati isprobati :D
OdgovoriIzbrišie gdje su gljive tu sam i ja :) svakak ovo mi je jedna od najboljih tjestenina (naravno odmah iza paradajzovog sosa)
OdgovoriIzbrišiI ja obožavam šampinjone na milijun načina!A od tjestenina,nema koja mi ne valja;)))
OdgovoriIzbriši