Ah,šta reć’ na ovo…..
Sastojci;
1 kg lignji ili lignjuna (očišćenih)
1 glavica češnjaka
lišće od peršuna
sol
maslinovo ulje
1 glavica češnjaka
lišće od peršuna
sol
maslinovo ulje
Priprema;
Lignje očistite i operite.Posušite ih ,i zarežite sa svake strane.Grill tavu namažite maslinovim uljem i zagrijte(može poslužiti i obična tava).Kada se zagrije, pržite na laganoj vatri dok ne porumene.Gotove lignje posolite, i slažite u vatrostalnu zjelu.Češnjak i peršinov list sitno nasjeckajte, i zalijte maslinovim uljem.Sve pomiješajte i prelijte preko vručih lignji.Poklopite i pustite oko 10 min. da se okusi pomiješaju.Uz to poslužite tartar, i dobar tek!!!
Možete upotrijebiti i lignje i lignjune,mada ja uzmem lignjune jer su veći i mesnatiji.Jedino ako naletim na jadranske lignje,onda uzmem njih,najbolje su!
lignje obožavam i ove mi predobro izgledaju
OdgovoriIzbrišiTo pravim skoro svaki petak,ne možemo se zasititi,fino i lagano,i za pojesti i za napraviti...
OdgovoriIzbriši