petak, 11. veljače 2011.

Marinirana piletina i začinjeni umak/Marinated chicken and spicy sauce

PA280061
Ovo je još jedan recept "iz glave".Sada ih zapisujem,jer nakon par dana zaboravim šta sam radila…..

Sastojci;

MARINADA

biber u zrnu
bosiljak
ljute paprićice
peršun(suhi)
majčina dušica
timijan
2-3 žlićice senfa
ulje

UMAK

pola tikvice
20-25 dkg šampinjona
začini po želji
2-3 velike žlice vrhnja

MESO
1 kom filea od pilećih prsa
ribani parmezan
krušne mrvice(prezle)
sol
papar

Priprema;

Meso izrežite na šnicle, posolite i popaprite.U mužaru istucite papar, paprićice i začine, dodajte senf, premažite meso, stavite u posudu i zalijte uljem.Poklopite i stavite u frižider na pola sata.

U međuvremenu narežite šampinjone i tikvicu na tanke kolutiće.u posebnoj zdjeli pomiješajte ribani parmezan i krušne mrvice.

Izvadite meso iz frižidera, ulje ocijedite u tavicu.Meso uvaljajte u smjesu parmezana i mrvica.Ono što vam ostane, ne bacajte!Trebat će vam poslije!Ako je potrebno, dodajte još ulja, i na laganoj vatri pržite meso.

Kada je meso pečeno, izvadite ga, i u to isto ulje stavite gljive i tikvice.Posolite, popaprite, dodajte začine, i dinstajte uz miješanje na laganoj vatri, dok ne bude gotovo.Dodajte vrhnje, a kada se zgusne, dodajte ostatak parmezana i mrvica i još kratko kuhajte.
Uz ovo izvrsno paše feta sir,domaća turšija i domaći kukuruzni kruh.Možete upotrijebiti bilo koje meso,i bilo koje začine.
Dobar tek!


Chicken Breast on FoodistaChicken Breast

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...