U ovom slučaju,pola pileta.Bilo mi je preobično samo nasoliti pile i gurnuti ga u pećnicu,pa sam skužila da bi mogla odvojiti kožicu i nešto nagurati unutra.Obično ga punim sa smjesom od pilećih jetrica,ali mi se nije dalo sada prćkati s tim,pa sam prekopalaa frižider i našla kulen;savršeno!Rezultat mog hokus-pokusa je fino,sočno pile sa okusom dima i kulena,mmmmmmmmmmm…………
Sastojci;
1/2 pileta ili cijelo ako vas je više
5-6 šnita kulena
sol
papar
vegeta
Uz pile (da ne bude usamljeno dok se peče);
7-8 krompira
250 g šampinjona
2 glavice crvenog luka
Priprema;
Lagano nožem odvojite kožicu od mesa,napravite “đepić”.Pile nasolite,popaprite,stavite i malo vegete.Kožicu zadignite i unutra poslažite kulen(na bijelo meso).Vratite kožicu na mjesto i dolje učvrstite čačkalicom da kulen ne bi ispao prilikom pečenja.
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.Tepsiju namastite i stavite pile u nju.
Krompir ogulite,narežite na kriške i posolite.Luk očistite i čitave glavice zajedno sa krompirom stavite u tepsiju.Sada je spremno za pećnicu.
Šampinjone operite,prerežite na pola i ostavite sa strane.
Nakon pola sata,okrenite pile,i dodajte šampinjone.Pecite još pola sata.Nakon toga pile bi trebalo biti gotovo.Izvadite ga u vatrostalnu zdjelu,a krompir još malo zapecite.Ako imate pećnicu sa ventilatorom uključite ga i pecite još 5 minuta.Ja sam ostavila i pile da dobije lijepu hrskavu kožicu.
Poslužite uz finu zelenu salatu,i dobar tek!
Ja sam se dobro nasmijala čitajuči što sam napisala,sa svim tim dizanjem i spuštanjem kožice,guranjem u pećnicu,okretanjem pileta…Nadam se da mi nečete zamjeriti,jer takav je recept Uživajte!
ma samo ti diži i guraj ahahaha
OdgovoriIzbrišimojim dečkim bi se ovo možda i svidilo, ja bih radije napunila koku s paprikama i pomama... uf, jednom sam probala kulen i nikako ne želim ponoviti to iskustvo :-p
čini mi se da s tim trebaš rasti da bi se navikao na nešto tako žestoko :-)
Upravo tako,trebaš rasti s tim!Ja sam ga obožavala,jedno vrijeme ga nisam jela i sada mi je dosta 1 šnita kulena sa 2 šnite kruha,tek toliko da se "zasladim",preljut mi je,a moja mala ga jede svaki dan za večeru,nekada i bez kruha,i kaže da joj uopće nije ljut :)Mada u ovom slučaju samo da "ono nešto" koki,malo joj promijeni okus,i bijelo meso ne bude toliko suho :)
OdgovoriIzbrišiajme a ja na dijeti i onda dođem tu kod tebe... dovest ću se u napast koliko sve fino izgleda :D
OdgovoriIzbrišiHvala ti,tako meni sline cure kada dođem na tvoj blog,đinđe su ti prekrasne ;)Slobodno se dovedi u napast,ima puno dijetnih recepata s kojima sam ja skinula kile ;))
OdgovoriIzbriši