![P5150019 P5150019](http://lh6.ggpht.com/_EsjTNWvxmIg/Tc_xyIEeMFI/AAAAAAAADp8/aQiJ_mp4szU/P5150019_thumb%5B10%5D.jpg?imgmax=800)
Biftek volim na sve moguće načine,a ovo mi je jedan od boljih
![Smiješak](http://lh3.ggpht.com/_EsjTNWvxmIg/Tc_xyh7VUZI/AAAAAAAADqA/QzHeomAWjUA/wlEmoticon-smile%5B2%5D.png?imgmax=800)
Biftek iliti lungić i svinjski i juneći je najbolji i najfiniji dio mesa.Nema ni žilica ni masnoće,i super je mekan ako se pripremi na pravilan način.Negdje ga zovu i pisana pečenka.Još znam da je mišić i da se nalazi negdje iza leđa prema guzi,pa ako netko zna točno,neka me nadopuni ili ispravi ako sam pogriješila
![Smiješak s namigivanjem](http://lh4.ggpht.com/_EsjTNWvxmIg/Tc_xzGIwZdI/AAAAAAAADqE/Wv0Va72uLeU/wlEmoticon-winkingsmile%5B2%5D.png?imgmax=800)
Slikica nije baš najbolja,trebala sam uzeti crni tanjur,jer mi se riža ne vidi
![Tužni smiješak](http://lh5.ggpht.com/_EsjTNWvxmIg/Tc_xzaHQYgI/AAAAAAAADqI/rTCi5InchvM/wlEmoticon-sadsmile%5B2%5D.png?imgmax=800)
Uglavnom,evo recepta;
Sastojci;
1 juneći lungić
250 g šampinjona
100 g maslaca
crno vino
ulje
sol
papar
4 žlice kiselog vrhnja
aceto balsamico
ružmarin
majćina dušica
Priprema;
Lungić očistite i narežite na deblje šnite.Posolite i popaprite,i stavite u zdjelu u kojoj ste pomiješali ulje,ružmarin i crno vino.Ostavite oko sat vremena da meso omekša.
Šampinjone očistite i narežite na četvrtine.
U tavi rastopite maslac i pecite meso na najjačoj temperaturi oko 5 minuta sa svake strane.Ako je meso mekano,znači da je još krvavo iznutra,pa ako to ne volite,pecite ih još malo.Ako imate hvataljke,okrećite meso s njima jer kada ga probušite vilicom,sav onaj fini sok izađe i onda biftek bude kao đon.
Kada je meso gotovo,izvadite ga i stavite šampinjone da se peku.Kada su šampinjoni skoro gotovi dodajte sol,papar,majčinu dušicu i malo aceto balsamica.Miješajte oko 10 minuta,zatim dodajte vrhnje.Miješajte, i kada vrhnje ukuha,umak je gotov.Vratite meso u umak i poslužite sa kuhanom rižom.
Dobar tek!
Auuu, ovaj beef steak izgleda odlično!!! U kombinaciji s umakom od gljiva savršeno glavno jelo! :)
OdgovoriIzbrišiPravo je cudo kako svaki soso koji dodas jelu dopuni izmeni i uveca ukus istog.A gljive rade bas to u sosu.Odlicno:)
OdgovoriIzbrišiznam da baš i nije ura za klopu ali sad sam od slike ogladnila :-(
OdgovoriIzbrišiGljive obožavm,mogu se pripremiti na 1000 načina:))
OdgovoriIzbrišiHvala,drage moje :*
Volim, volim, volim... :)
OdgovoriIzbrišiI meni je ovo omiljeni komad mesa, a ovaj tvoj izgleda vrlo slasno.:)
I just love all your recipes:))
OdgovoriIzbrišiAndrea-hvala ti,draga:*
OdgovoriIzbrišiJaana-Thank you, dear, I hope you understand them:))If you do not understand something, just ask: *
odličan ti je biftek, ja ga isto jako volim
OdgovoriIzbrišiHvala,draga,ovaj umak mu da neki poseban okus :)) :)
OdgovoriIzbriši