
Biftek volim na sve moguće načine,a ovo mi je jedan od boljih

Biftek iliti lungić i svinjski i juneći je najbolji i najfiniji dio mesa.Nema ni žilica ni masnoće,i super je mekan ako se pripremi na pravilan način.Negdje ga zovu i pisana pečenka.Još znam da je mišić i da se nalazi negdje iza leđa prema guzi,pa ako netko zna točno,neka me nadopuni ili ispravi ako sam pogriješila

Slikica nije baš najbolja,trebala sam uzeti crni tanjur,jer mi se riža ne vidi

Uglavnom,evo recepta;
Sastojci;
1 juneći lungić
250 g šampinjona
100 g maslaca
crno vino
ulje
sol
papar
4 žlice kiselog vrhnja
aceto balsamico
ružmarin
majćina dušica
Priprema;
Lungić očistite i narežite na deblje šnite.Posolite i popaprite,i stavite u zdjelu u kojoj ste pomiješali ulje,ružmarin i crno vino.Ostavite oko sat vremena da meso omekša.
Šampinjone očistite i narežite na četvrtine.
U tavi rastopite maslac i pecite meso na najjačoj temperaturi oko 5 minuta sa svake strane.Ako je meso mekano,znači da je još krvavo iznutra,pa ako to ne volite,pecite ih još malo.Ako imate hvataljke,okrećite meso s njima jer kada ga probušite vilicom,sav onaj fini sok izađe i onda biftek bude kao đon.
Kada je meso gotovo,izvadite ga i stavite šampinjone da se peku.Kada su šampinjoni skoro gotovi dodajte sol,papar,majčinu dušicu i malo aceto balsamica.Miješajte oko 10 minuta,zatim dodajte vrhnje.Miješajte, i kada vrhnje ukuha,umak je gotov.Vratite meso u umak i poslužite sa kuhanom rižom.
Dobar tek!
Auuu, ovaj beef steak izgleda odlično!!! U kombinaciji s umakom od gljiva savršeno glavno jelo! :)
OdgovoriIzbrišiPravo je cudo kako svaki soso koji dodas jelu dopuni izmeni i uveca ukus istog.A gljive rade bas to u sosu.Odlicno:)
OdgovoriIzbrišiznam da baš i nije ura za klopu ali sad sam od slike ogladnila :-(
OdgovoriIzbrišiGljive obožavm,mogu se pripremiti na 1000 načina:))
OdgovoriIzbrišiHvala,drage moje :*
Volim, volim, volim... :)
OdgovoriIzbrišiI meni je ovo omiljeni komad mesa, a ovaj tvoj izgleda vrlo slasno.:)
I just love all your recipes:))
OdgovoriIzbrišiAndrea-hvala ti,draga:*
OdgovoriIzbrišiJaana-Thank you, dear, I hope you understand them:))If you do not understand something, just ask: *
odličan ti je biftek, ja ga isto jako volim
OdgovoriIzbrišiHvala,draga,ovaj umak mu da neki poseban okus :)) :)
OdgovoriIzbriši