Ovaj umak me je naučio praviti moj muž.Naime kao prognanici on i mama nisu imali neki veliki izbor namirnica,uglavnom su to bile konzerve,stoga su bili prisiljeni smišljati jela od tih namirnica.Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto ga sada baš i ne voli previše…..Uglavnom,umak je jako fin i brzo je gotov,pa je savršen kako za početnike,tako i za one koji moraju skuhati nešto na brzinu…
Sastojci;
2 glavice crvenog luka
2 konzerve tunjevine
500 ml pasirane rajčice
sol
papar
šećer
bosiljak
Priprema;
Luk sitno nasjeckajte.Konzerve otvorite i u šerpu iscijedite ulje.Na tom ulju popržite luk,te zatim dodajte tunu.Kratko dinstajte uz stalno miješanje.Dodajte začine i rajčicu.Dobro promiješajte.Miješajte dok ne provrije,zatim smanjite na srednju vatru i kuhajte još oko 10 minuta uz povremeno miješanje.
Skuhajte tijesto,i prelijte ga sa umakom.Po želji pospite ribanim parmezanom.
Dobar tek!
ako budeš dobra, odam ti još brži recept s tunjevinom, a garant će ti se supružniku svidit ;-)
OdgovoriIzbrišiIdealno za mene :) početnicuuu :)))
OdgovoriIzbrišinail crazy-načulila sam uši :))
OdgovoriIzbrišiJust cake girl-ne bi baš rekla da si početnica,pratim tvoj blog i redovito slinim nad svim onim kolačima i torticama....
Ja tunjevinu najviše volim pomiješati sa kukuruzom, kašikom senfa, dvije kašike majoneze i malo jogurta. Za prste polizat salatica!
OdgovoriIzbrišiE to cu definitivno isprobati,obozavam takve salatice!
OdgovoriIzbrišija ne stavljam paradajz stavim samo vrhnje za kuhanje i bude baš kremasto i odlično, nekad dodam i malo špinata što je odlična kombinacija
OdgovoriIzbrišiisprobat ću i ovaj tvoj način, tuna mi je omiljena u svim kombiancijama
A ja moram isprobati ovu tvoju kombinaciju,zvuči zanimljivo :)
OdgovoriIzbrišiJednostavno a predobro!!! Kod nas ovdje je to klasicno "studentsko" jelo ;)
OdgovoriIzbrišimoje je najednostavnije - ocijediš tunjevinu i pomiješaš s majonezom, dodaš kuhanu tjesteninu i uživaš :-D
OdgovoriIzbrišiE,to sam jela,i sviđa mi se,ali ni to nije za mog muža :((
OdgovoriIzbriši