srijeda, 2. ožujka 2011.

Pohani patliđan/Deep fried egg-plant


DSC01955

Evo načina kako od zdrave hrane napraviti nezdravu Smiješak otvorenih usta

Sastojci;

1 patliđan
sol
Za tijesto;
1 jaje
brašno
mlijeko
sol

Priprema;

Patliđan ogulite i narežite na ploške debele oko 1 cm.Nasolite ih i ostavite sastrane.
U zdjeli izmutite jaje,dodajte mlijeko,sol i brašno i umutite tijesto malo gušće od onog za palačinke.
U tavi zagrijte mast ili ulje na srednju temperaturu.
Ploške patliđana uronite u smjesu,i stavljajte peći.Pecite dok ne porumeni.Slažite na papirnati ubrus,te poslužite toplo kao prilog.Dobar tek!

DSC01959

Broj komentara: 8:

  1. Ja sam definitivno pobornik toga da se od "zdrave hrane" napravi nezdrava, ali ukusna:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Htjela sam ti komentirati česnicu,ali ne znam kako :((

    OdgovoriIzbriši
  3. a ženo, OBOŽAVAM patliđane ili balancane... jedva čekam sezonu povrća...uf a tek musaka od istih... ili pečene na gradele...
    hebemu zlo, sad sam ogladnila :-p

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ih baš ne volim previše,ali ovaj umak mi je predobar!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam ljubitelj patlidžana, volim ih u tepsiji, zapečene sa mljevenim mesom :D
    Pohovane rijetko jeden, mada se zalomi. Ali sad sam toliko gladna. Ham ham :D

    OdgovoriIzbriši
  6. aaa ovo je pre fino :) patlidžan na sve načine i pohanje svega :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Biberlee- to je nešto kao musaka od patliđana?Moja svekrva tako pravi tikvice..

    maja-slažem se :D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...