Kada sam bila mlađa,nikada mi nije bio problem skinuti par kila viška koje bih “natukla” uživajući u svakojakim mesnim prerađevinama tipa kobase,kulenje,šunkica,i sl.,jednostavno par dana nisam jela,i kile bi otišle.No,kada sam prešla 25-u,to više nije bilo tako jednostavno.Onda su počele razne dijete,bez nekog velikog uspjeha,čak ni vježbanje nije pomagalo.Prije dvije i pol godine smo preselili u Vukovar,i ja sam jednostavno odustala od dijeta i prepustila se uživanju u kobasama i kulenju i raznim slavonskim jelima koja su jako kalorična .E onda su došli problemi sa kičmom,i bila sam prisiljena skinuti 10-ak kilica,što uopće nije bilo jednostavno.Na kraju sam se odlučila;mijenjam prehranu.E tu je počela kalvarija za mog muža,zakletog mesojeda,kada su mu na jelovniku počeli nicati cous cous,quinoa,riža,i razne žitarice,no postigli smo kompromis,Ja kuham dva ručka ,i svi sretni i zadovoljni.Otuda svi ovi brzi umaci,tjestenine,i sl.Danas vam predstavljam još jedan od mnogih,meni najfinijih.
Sastojci;
250 g integralne tjestenine
250 g miješanog povrća (ako nema friškog,može i smrznuto)
100 g šampinjona
2-3 žlice kukuruza u zrnu
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g maslaca
sol
papar
vegeta
timijan
Priprema;
U woku rastopite maslac.Istresite povrće i lagano dinstajte podlijevajući vodom.Dodajte začine.Šampinjone narežite na listiće i dodajte i njih.Pazite da nikada ne bude previše vode da se povrće ne bi prekuhalo,da ostane “al dente”,ali ne sirovo.Pred kraj dodajte kukuruz i vrhnje i pustite neka se krčka dok se vrhnje ne zgusne.Tjesteninu skuhajte također “al dente” i umiješajte u umak.Po želji pospite ribanim parmezanom,i uz tjesteninu poslužite zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom.
Dobar tek!
E tu nisi sama!! volim kobasice i kulin,na tome sam odrasla..40= mi je i imam problem sa tezinom,ma koji problem samo izgledam debelo a krecem se isto kada sam i bila mlada :)
OdgovoriIzbrišisalim se naravno ,sto se tice problema,ja se zaista jako puno krecem i cak moji na poslu ne vide tu moju tezinu,ali ja vidim "slauf"oko struka koji nikada do sada nisam imala, a suhomesnato iz slavonije nije bilo na mom stolu zadnjih 15-est godina..sve je to u nama ,ja druge podrzavama u promjeni ishrane ,a sebe nikako ne mogu :( najvjerojatnije sto sam u stalnom dodiru sa hranom i sto jednostavno "moram" probati prije nego posluzim drugima!!!
moja ishrana se zasniva na proteinima ipovrcu..jedem ja i karbohidrate,ali....to ne smijem !!
Jedem ja i dalje to sve,ali umanjeno,kada se poželim,a najbolji mi je moj deda,on se ljuti kada ja ili sestra izgubimo koju kilu,kaže da smo mršave babe(naime njemu su sve žene babe),jer on kada je mogao jesti masno i kalorično,nije imao mogučnosti za to,a sada kada si može priuštiti svašta,sada ne smije,tako da njemu nikako nije jasno zašto bi se netko dobrovoljno odrekao fine hrane :)))I inače su slavonci takvi što se tiče prehrane;kada smo doselili u Vukovar,za useljenje sam htjela ispeči bučnicu i krompirušu.Pošto onda nisam još imala svoj vrt,tražila sam susjeda jednu tikvu,jer su oni to bacali,to je kod njih hrana za svinje.Kada sam rekla za šta mi treba,čudom se čudio kakav je to kolač sa tikvom:)),ali kada su poslije probali,svaki tjedan me je dočekala jedna tikva pred vratima ;)))
OdgovoriIzbriši