Jedno fino i jednostavno jelo
Sastojci;
5 krmenadli bez kosti
1 manja glavica cvjetače
sol
papar
masnoća za pečenje
senf
UMAK
2 dcl kiselog vrhnja
2 žlice brašna
4-5 dcl mlijeka
masnoća od mesa
Priprema;
Stavite kuhati cvjetaču.Meso izlupajte, popaprite i posolite.Ispecite ga, ali ne previše da ne bude suho.Meso poslažite u tepsiju i sa gornje strane ga premažite senfom.Preko toga poslažite cvjetaču, i zalijte umakom.Stavite u rernu na 200 stupnjeva, dok umak ne porumeni.
UMAK
Na masnoći od pečenja napravite laganu zapršku, dodajte vrhnje i mlijeko.Uz stalno miješanje, kuhajte dok se ne zgusne.
Umak je sličan bešamelu,i neslan je,pa se po želji može i posoliti.
Dobar tek!!!
Ovo je odlično za extra ručak!
OdgovoriIzbrišiZnas da je ovakve slicne krmenadle pravila moja mama i jako sam to voljela kao dijete, izmamila si mi lijepe uspomene :)
OdgovoriIzbrišiBaš vam hvala,drago mi je da vam se sviđa :))
OdgovoriIzbriši