srijeda, 19. siječnja 2011.

Povrtni cous-cous sa škampima/Couscous with vegetables and shrimps

DSC01402
Pošto jako volim cous-cous(moj muž kaže fuj-fuj),volim ga isprobavati i u različitim kombinacijama.Ovo je jedna od njih…
Sastojci;
2 svježe paprike
1 manja tikvica
4-5 očišćenih repova škampi
1 šalica cous cousa
1/2 konzerve pelati rajčice nasjeckane na kockice
sol
začini po želji
1/2 dcl bijeloga vina

Priprema;

Papriku i očišćenu tikvicu narežite na tanje rezance.U woku ugrijte malo ulja ili maslaca, te stavite povrće.Kada povrće omekša, dodajte na deblje kolutiće narezane repove škampa.Zalijte sa 1/2 dcl bijeloga vina, i pustite na laganoj vatri da se krčka.Kada vino ishlapi, dodajte začine i rajčicu.Kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.Cous cous napravite po uputama na kutiji.Kada nabubri, umiješajte ga u umak i kuhajte još minutu-dvije da se okusi pomiješaju.Po želji pospite ribanim parmezanom.
Dobar tek!!!
Ovaj umak koristim i za rižota i tjesteninu,odličan je!!!


Couscous

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...