nedjelja, 23. siječnja 2011.

Quinoa na kineski/ Quinoa Chinese

DSC01628
Kad god “otkrijem” neku novu namirnicu,volim “kemijati” i smišljati nova jela.Tako je bilo i ovaj put,pomiješala sam quinou sa umakom koji mi je inače baza za rižoto ili umak za tijesto,i oduševila sam se SmiješakPa,evo da ga podijelim sa vama Smiješak
Sastojci;
2 šalice quinoe
250 g smrznutog povrća(azijska ili kineska mješavina)
2-3 lista kineskog kupusa
začini po želji
100 g maslaca
2 dcl bijelog vina

Priprema;

Zagrijte wok(ili dublju tavu,šerpu,šta imate),dodajte maslac.Kada se maslac rastopi,ubacite povrće i zalijte vinom.Pustite neka se krčka dok vino ne ispari.Dolijevajte po malo vode dok se povrće ne skuha i dodajte začine i kineski kupus narezan na rezance.Gledajte da ga ubacite pred kraj,tako da ostane tvrd,da se ne raskuha.U međuvremenu skuhajte quinou.Kada je povrće gotovo,quinou ubacite unutra i sve lagano pomiješajte.Možete si posuti parmezanom i poslužiti kao glavno jelo,kao toplu salatu uz piletinu sa grilla,ma dajte mašti na volju!Dobar tek!


Quinoa on FoodistaQuinoa

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...