četvrtak, 3. veljače 2011.

Špagete bolognese/Spaghetti bolognese

DSC01719
Prije nego sam krenula u školu,ja nisam išla u vrtić,mene je čuvala baka.Pošto sam bila živahno dijete,trošila sam puno energije,pa sam puno i jela.Moja dva omiljena jela su bila pomfrit,i špagete.E sad,pošto moja baka nije znala napraviti neke fancy umake,ja sam ih jela sa kocentratom rajčice iz tube.Moja baka se zgražala,kao i ja sada(ne bi to više pojela…),ali ja sam se svakodnevno davila u tome.Od onda sam malo napredovala,pa sada jedem malo finije stvari Smiješak))

Sastojci;

250 g mljevenog svinjskog mesa
1 glavica crvenog luka
500 ml soka od rajčice
sol
papar
bosiljak
šećer
ribani parmezan za posipavanje
250 g špageta ili neke druge tjestenine

Priprema;

Luk sitno nasjeckajte i popržite dok ne postane staklast.Dodajte mljeveno meso i pržite miješajući dok se meso ne ispeće.Dodajte sol,papar,šećer i bosiljak,te zalijte sa sokom od rajčice.Promiješajte i pustite da provrije.Smanjite vatru,i kuhajte uz povremeno miješanje oko 20 min,odn. dok se rajčica ne ukuha.
Špagete skuhajte “al dente”,i pomiješajte u umak.
Pospite ribanim parmezanom i poslužite toplo.



Ground Pork

2 komentara:

  1. mene je isto baka čuvala prije škole :) ali moja baka nije ni špagete kuhala, samo domaću tjesteninu, a ja nisam voljela nikakve umake pa sam jela čistu tjesteninu (ne mogu vjerovati!)
    bolonjez sam otkrila dosta kasno, a danas je jedan od omiljenih jela

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma joj,kada se sjetim šta sam sve jela,majko mila.....koje su to kombinacije bile ha ha :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...