Ako napravite previše špageta za ručak,možete imati finu večeru,ili ručak za sljedeći dan;zapecite ih sa bešamelom i sirom!
Bešamel;
15 dkg maslaca ili margarina
brašno
oko 2 dcl mlijeka
malo muškatnog oraščića
Priprema;
Maslac rastopite i dodajte malo brašna kao za zapršku,ali pazite da ne bude pregusto.Dobro promiješajte,dodajte mlijeko i malo muškatnog oraščića,i miješajte dok ne provrije.Kuhajte još oko 5 minuta neprestano miješajući.
Špagete pomiješane sa bolonjezom stavite u vatrostalnu zdjelu,prelijte sa bešamelom.Od gore naribajte sira i pecite na 220 stupnjeva dok se sir ne rastopi i porumeni.Narežite na kocke i poslužite toplo.
Dobar tek!!
hvala ti za ovu ideju, ostalo mi mljevenog od jučer, a neću da i dans bude bolonjez, isprobat ću na ovaj način
OdgovoriIzbrišiIzvrsno je,ja uvijek "slučajno" napravim više bolonjeza,tako da mogu ovo za večeru :DD
OdgovoriIzbrišiDelicious!This is really making me hungry.I am making this right now :)
OdgovoriIzbrišiThank's, I'm glad you like it:))
OdgovoriIzbriši