Znam da sam već dosadna sa ovakvim receptima,ali kad obožavam quinou,ne mogu si pomoć’ Za mene je ovo savršeni ručak,uz dodatak zelene salate,i ne treba mi ništa drugo…
Sastojci;
1 šalica quinoe
200 g smrznutog povrća(ja sam koristila kinesku mješavinu iz Lidla,ima svega,mrkva,šampinjoni,celer,cvjetaća,poriluk,paprika,klice…)
1 konzerva slanutka
1 konzerva pelata rajćice
maslinovo ulje
sol
šećer
papar
majćina dušica
bosiljak
2 dcl bijelog vina
Priprema;
Quinou skuhajte.U wok stavite maslinovog ulja tek toliko da prekrije dno.Na zagrijano ulje stavite povrće,i uz miješanje pržite dok malo ne omekša.Dodajte vino i začine.Smanjite vatru i neka se krčka dok vino ne ishlapi.
Zatim dodajte ocijeđeni bob,i rajčicu (sa sokom) narezanu na kockice i sve zajedno lagano krčkajte dok se ne zgusne.Po potrebi dodajte šećera da “ubije” kiselost rajćice.
Kada se umak zgusne,dodajte quinou i kuhajte još 10-ak minuta da se svi okusi spoje.
Pospite ribanim parmezanom i poslužite uz zelenu salatu,dobar tek!
Ovo mi se jako sviđa i bilježim. Uopće nisi dosadna s takvim jelima, ima malo ovakvih recepata na našim blogovima. Volim kvinoju i koristim je, a ovo je odlična kombinacija!
OdgovoriIzbrišiBaš ti hvala,ljudi baš i ne vole ovakve recepte,pa mi oakvi komentari dobro dođu za dalje :*
OdgovoriIzbriši