Jedna fina salatica uz današnji post
Sastojci;
3-4 lignje
200 g riže
peršunov list
1/2 glavice češnjaka
maslinovo ulje
jabučni ocat ili acetto balsamico
sol
Priprema;
Lignje očistite,narežite na kolutiće,krakove također narežite na manje komade i stavite da se kuhaju.Kada voda provrije,dodajte opranu rižu i sol.
Dok se to kuha,češnjak i peršunov list sitno nasjeckajte i pomiješajte sa maslinovim uljem.Kada su riža i lignje kuhani.ocijedite ih i isperite pod hladnom vodom.
Pomiješajte ih sa maslinovim uljem,češnjakom i peršunovim listom.Po potrebi dosolite i dodajte malo octa.
Ako su vam 4 lignje malo,vi si dodajte još koju,ja obično pravim lignjune,pa pošto su oni veći,nama su 4 sasvim dosta.
Poslužite uz pohane ili grillane lignje,i uživajte.Dobar tek!!!
Uvek sam za lignje u bilo kojoj opciji!:))
OdgovoriIzbrišiisprani rižot ;-)
OdgovoriIzbrišimogla bih i ovu varijantu probati, sad kad zavruži lakše je jesti hladno nego vruće :-D
Tako nekako,ipak je za rižot malo drugačiji recept,a sada vidim da sam zaboravila u sastojcima ocat :S
OdgovoriIzbriši