nedjelja, 15. svibnja 2011.

Biftek u umaku od šampinjona/Beef steak in mushroom sauce


P5150019

Biftek volim na sve moguće načine,a ovo mi je jedan od boljih Smiješak
Biftek iliti lungić i svinjski i juneći je najbolji i najfiniji dio mesa.Nema ni žilica ni masnoće,i super je mekan ako se pripremi na pravilan način.Negdje ga zovu i pisana pečenka.Još znam da je mišić i da se nalazi negdje iza leđa prema guzi,pa ako netko zna točno,neka me nadopuni ili ispravi ako sam pogriješila Smiješak s namigivanjem
Slikica nije baš najbolja,trebala sam uzeti crni tanjur,jer mi se riža ne vidiTužni smiješak
Uglavnom,evo recepta;

Sastojci;

1 juneći lungić
250 g šampinjona
100 g maslaca
crno vino
ulje
sol
papar
4 žlice kiselog vrhnja
aceto balsamico
ružmarin
majćina dušica

Priprema;

Lungić očistite i narežite na deblje šnite.Posolite i popaprite,i stavite u zdjelu u kojoj ste pomiješali ulje,ružmarin i crno vino.Ostavite oko sat vremena da meso omekša.

Šampinjone očistite i narežite na četvrtine.

U tavi rastopite maslac i pecite meso na najjačoj temperaturi oko 5 minuta sa svake strane.Ako je meso mekano,znači da je još krvavo iznutra,pa ako to ne volite,pecite ih još malo.Ako imate hvataljke,okrećite meso s njima jer kada ga probušite vilicom,sav onaj fini sok izađe i onda biftek bude kao đon.

Kada je meso gotovo,izvadite ga i stavite šampinjone da se peku.Kada su šampinjoni skoro gotovi dodajte sol,papar,majčinu dušicu i malo aceto balsamica.Miješajte oko 10 minuta,zatim dodajte vrhnje.Miješajte, i kada vrhnje ukuha,umak je gotov.Vratite meso u umak i poslužite sa kuhanom rižom.
Dobar tek!

Broj komentara: 9:

  1. Auuu, ovaj beef steak izgleda odlično!!! U kombinaciji s umakom od gljiva savršeno glavno jelo! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pravo je cudo kako svaki soso koji dodas jelu dopuni izmeni i uveca ukus istog.A gljive rade bas to u sosu.Odlicno:)

    OdgovoriIzbriši
  3. znam da baš i nije ura za klopu ali sad sam od slike ogladnila :-(

    OdgovoriIzbriši
  4. Gljive obožavm,mogu se pripremiti na 1000 načina:))
    Hvala,drage moje :*

    OdgovoriIzbriši
  5. Volim, volim, volim... :)
    I meni je ovo omiljeni komad mesa, a ovaj tvoj izgleda vrlo slasno.:)

    OdgovoriIzbriši
  6. I just love all your recipes:))

    OdgovoriIzbriši
  7. Andrea-hvala ti,draga:*

    Jaana-Thank you, dear, I hope you understand them:))If you do not understand something, just ask: *

    OdgovoriIzbriši
  8. odličan ti je biftek, ja ga isto jako volim

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala,draga,ovaj umak mu da neki poseban okus :)) :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...