subota, 8. listopada 2011.

Jacina “sito” torta




Evo,danas ću vam predstaviti još jedan lagani i ukusni desert,Jacinu “sito” tortu.Torta je u biti jogurtica koja fantastično izgleda,a i okus je WOW!Recept sam dobila od prijateljice,koja ga je dobila od svoje prijateljice Jace,pa zato Jacina torta,a zašto “sito”,e to čete saznati ako pročitate recept;)

Sastojci;

2 konzerve kompota od ananasa (kolutovi)
1 konzerva kompota od breskve
2 voćna jogurta od breskve (2x 150 g)
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
2 želatine
40 g gustina(jestivog škroba)
25 g šećera(za prvu kremu)
80 g šećera(za drugu kremu)
preljev za torte
Biskvit;
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice mekog brašna

Priprema;

Kompote ocijedite,ali sok NEMOJTE baciti,trebat će vam!U jednu zdjelicu stavite sok od ananasa,a u drugu sok od breskve.
Uzmite cjediljku za tijesto,i poslažite ananas,počevši od sredine,pa prema gore.
Breskve isjecite,i njima popunite SVE rupice,tako da fil poslije ne bi curio van.
To najbolje napravite dan ranije ujutro,a dovršite je navečer.Stavite cjediljku u veću posudu,i u frižider,jer se voće mora dobro ocijediti.
Biskvit;
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.Dobro izmiksajte jaja sa šećerom,da smjesa postane pjenasta i svijetla,zatim dodajte brašno i još malo sve zajedno miješajte.
Istresite u namašteni i pobrašnjeni kalup i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta.Ja sam pekla u kalupu 28 cm,jer mi je cjediljka tog promjera,a možete ga ispeći i u običnoj tepsiji,pa poslije oblikovati po potrebi.
Biskvit će biti malo žilav i tanak,ali tako mora biti (tako su mi rekli).
Krema;
1. krema-U soku od breskve skuhajte 40 g gustina i 25 g šećera (kao kada kuhate puding).Ako vam je pregusto,dodajte malo soka od ananasa.
2.krema-stavite 1 želatinu da nabubri.Pomiješajte 2 voćna jogurta sa 80 g šećera,i dodajte želatinu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
3.krema-stavite i drugu želatinu da nabubri.Izmiksajte 1/2 l vrhnja za šlag,i na kraju dodajte želatinu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
Spojite sve tri kreme,dodajte ostatak voća isjeckanog na kockice,i dobro promiješajte.
Kremu naspite u kalup od voća i ostavite u frižider da se stisne(najbolje preko noći).
Pokrijte tortu biskvitom,i pažljivo je okrenite na tacnu.
Skuhajte dva preljeva za torte i prelijte preko torte.
I,to je to,vaša “sito” torta je gotova!
Nadam se da vam se sviđa recept i da vam nije prekompliciran,dobar tek!!

3 komentara:

  1. Kolutovi ananasa daju torti vrlo dekorativan izgled!

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je bš jednostano za napraviti, a vrlo je dekorativna torta, zabilježit ću si da napravim za nećake koji obožavaju ananas

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...