Evo još jednog finog,toplog jela za ove zimske dane
Sastojci;
oko 30,40 dkg graška (ako imate domaći,super,ako ne dobar je i smrznuti)
2 srednja krumpira
2 glavice crvenog luka
sol
papar
vegeta
Za zapršku;
mast ili ulje
brašno
crvena paprika
Priprema;
Luk očistite i sitno nasjeckajte.Zagrijte mast i popržite luk.a krumpir narežite na kockice i kratko ga popržite sa lukom.Dodajte grašak i vodu.Posolite,popaprite i stavite malo vegete.Pustite da se krčka na srednje jakoj vatri dok se sve ne skuha.Po potrebi dodajte vode.
Kada je skuhano,pojačajte plin da počne vriti,napravite zapršku i zapržite ga,i nakon toga ukuhajte noklice.
Recept za zapršku pogledajte ovdje,a za noklice ovdje.
Dobar tek!!
ovo je odlično povrtno i možda si to napravim popodne
OdgovoriIzbrišiovo mi je najdraže varivo... i kunem se da nije isto kad ga skuham sama i kad ga skuha baka. baka ima neki tajni sastojak, mogu se kladiti :)))
OdgovoriIzbriši