četvrtak, 27. siječnja 2011.

Tjestenina u umaku od piletine i sira/Pasta with chicken and cheese sauce

DSC01680
Kada moj muž nema ništa u planu za ručak,i da meni odriješene ruke za smišljanje jelovnika,obično za ručak bude nešto ovakvo;na veliku radost mog djeteta Smiješak

Sastojci;

polovica mesa sa pilećih prsa
100 g maslaca
1 trokut Zdenka sira
6 listića sira u listićima
3 žlice kiselog vrhnja
timijan,majćina dušica
sol
papar
mljevena crvena paprika
250 g tjestenine

Priprema;


page
U woku rastopite maslac.Piletinu narežite na trakice,i popržite.Kada je piletina pečena,izvadite je van.Wok maknite sa vatre.Na maslac na kojem se pekla piletina dodajte sir,vrhnje i začine,i miješajte dok se sir ne rastopi,i poveže u jednu smjesu.Dodajte prstohvat crvene paprike i promiješajte.Vratite na vatru i dodajte piletinu.Pustite neka se lagano krčka oko 5 minuta.
U međuvremenu skuhajte tijesto “al dente”.Kada je tijesto kuhano,nemojte ga cijediti,već vadite iz šerpe sa “rupičastom” žlicom i stavljajte ga ravno u posudu sa umakom.Dobro promiješajte.Po želji pospite ribanim parmezanom.
Poslužite toplo uz zelenu salatu.
Dobar tek!


Chicken Breast on FoodistaChicken Breast

4 komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...