Još jedno jelo iz moje kolekcije fine lagane papice…
Sastojci;
pola konzerve pelata rajčice(nasjeckane)
pola konzerve slanutka
dvije žlice maslinovog ulja
1 šalica cous cousa
3 žlićice parmezana
šećer
papar
sol
bosiljak
majćina dušica
Priprema;
Cous cous naspite u zdjelicu i prelijte sa dvije čaše vrele vode, stavite malo ulja i soli i promiješajte.Poklopite i ostavite 10-ak minuta.
U međuvremenu na ulju popržite rajčicu.Nakon toga, dodajte slanutak,sol,šećer i ostale začine, te kratko prokuhajte.
Kada je cous cous gotov, dodajte ga u umak, dodajte parmezan i sve zajedno još malo kuhajte da se okusi pomiješaju.
Možete poslužiti kao predjelo,ili kao laganu večeru.Dobar tek!
E ovo je super brzo i jednostavno,ukusno! Stvoreno za nespretne domacice kao sto sam ja!Odlicno!
OdgovoriIzbrišiJa obožavam ovakve recepte,jer nisam baš strpljiva osoba,pa onda što brže,to bolje :DD
OdgovoriIzbrišiMorala sam se vratiti samo da kazem da sam vec danas za rucak ovo isprobala i odmah je dajem 5 zvjezdica! Ukucani su skroz ocistili tanjire :)
OdgovoriIzbrišiSuper!Baš mi je drago da vam se svima svidjelo!Naime,kod nas samo ja jedem takva jela :D
OdgovoriIzbrišiBaš si me obradovala!