utorak, 1. veljače 2011.

Jastučići od dizanog tijesta punjeni piletinom/Pillows filled with chicken

DSC01706
Mali fini zalogajčići idealni za zabave,dječje ili za odrasle,a može i za lagani ručak,kao što je kod nas danas slučaj SmiješakRecept je malo duži,nemojte se uplašiti(ja obično preskačem dugačke recepte),nije komplicirano Smiješak s namigivanjem

Sastojci;
Tijesto:

oko 250 g brašna
1 garant kvasac
2 žlice ulja
1 jaje
sol
150 ml vode

Nadjev;

250 g mljevene piletine (bijelo meso)
1 glavica crvenog luka
1/2 glavice bijelog luka
peršin (list)
2 žlice juhe
2 žlice kiselog vrhnja(što veći postotak masnoće)
1 žlićica timijana
malo mljevene crvene paprike
sol
papar
1 jaje za premazivanje

jastučići

Priprema;

U zdjelu stavite brašno,Garant kvasac i sol.Pomiješajte i napravite udubinu u sredini.U udubinu stavite jaje,ulje i toplu vodu.Sve dobro umijesite u čvrsto tijesto.Po potrebi dodajte još brašna da se tijesto ne lijepi.Pokrijte zdjelu i ostavite sa strane.

Crveni i bijeli luk sitno nasjeckajte ili stavite u multipraktik.Ako niste kupili već mljevenu piletinu kao ja,uzmite pileći file,i sameljite ga,također u multipraktiku.U tavu stavite malo ulja.Kada se ugrije stavite luk i piletinu i pržite dok luk ne postane staklast,a piletina bijela(dok se ne ispeće).Maknite sa vatre,dodajte juhu,vrhnje,sol,papar,crvenu papriku,usitnjeni peršunov list i timijan,i sve dobro promiješajte.Vratite na vatru još par minuta da se poveže.

Tijesto stavite na pobrašnjenu površinu,premijesite ga,i tanko razvaljajte.Ako nemate onu spravicu za spajanje tijesta,uzmite običnu čašu i izrežite krugove.Na sredinu svakog kruga stavite nadjev.E sad,ja sam ih spajala sa “spravicom”,a u nedostatku iste poslužite se vilicom.Odijelite žumanjac od bjelanjca.Bjelanjkom premažite rubove tijesta,preklopite ih,i stisnite krajeve vilicom da se ne bi otvorili tijekom pečenja.
Rernu zagrijte na 200 stupnjeva.Na pleh stavite papir za pečenje i poslažite jastučiće.Premažite ih razmućenim žumanjkom,i ostavite ih oko 10-minuta,taman dok se rerna zagrije.Pecite ih oko 20 minuta,dok ne dobiju zlaćanu boju.

Poslužite toplo uz neki fini umak i zelenu salatu.Dobar tek!

P.S. Ostatak tijesta razvaljajte i ako vam je ostalo nadjeva napravite jedan veliki jastučić,a ako vam nije ostalo nadjeva,samo ga premijesite,stavite u zdjelu,pokrijte i stavite u frižider,i napravite pizzu za večeru !


Chicken Breast on FoodistaChicken Breast

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...