Ovi štapići su savršena grickalica za dječje rođendane,utakmice,nenadane goste.Super jednostavni su za napraviti i super brzo su gotovi,tako da slobodno možete ukjučiti i djećicu u pravljenje ove grickalice ;)
Sastojci:
oko 1/2 kg brašna mekog
300 ml pasirane rajčice(najbolje ako imate domaće)
1 vrećica Garant kvasca ili običnog kvasca
origano i sol po želji
maslinovo ulje
oko 1/2 kg brašna mekog
300 ml pasirane rajčice(najbolje ako imate domaće)
1 vrećica Garant kvasca ili običnog kvasca
origano i sol po želji
maslinovo ulje
Priprema:
U zdjelici pomiješajte suhe sastojke(brašno,sol,origano i kvasac ako je suhi).
U sredinu nalijte rajčicu i malo maslinovog ulja,i umijesite tijesto.Tijesto bude kao za pizzu,pa ga možete iskoristiti i za to ;)
Ugrijte pećnicu na 240 °C.
Ako ste stavili Garant kvasac,ne morate čekati da se tijesto digne,a ako ste stavili obični kvasac,ostavite ga da se digne i još jednom ga premijesite.
Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 1 cm,i izrežite ga na prutiće.
Ja onda te prutiće razvaljam kao za valjuške,a i ne morate,možete ih oblikovati kako želite,ja volim da su mi približno iste veličine.Tepsiju premažite maslinovim uljem,slobodno pretjerajte,što više ulja ima to su štapići finiji i hrskaviji.
Kada ih poslažete,možete ih i odozgora premazati maslinovim uljem.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu i pecite oko 12 minuta,dok lagano ne porumene.
Poslužite ih tople,a nisu loši ni kada se ohlade ;)
Dobar tek !
U zdjelici pomiješajte suhe sastojke(brašno,sol,origano i kvasac ako je suhi).
U sredinu nalijte rajčicu i malo maslinovog ulja,i umijesite tijesto.Tijesto bude kao za pizzu,pa ga možete iskoristiti i za to ;)
Ugrijte pećnicu na 240 °C.
Ako ste stavili Garant kvasac,ne morate čekati da se tijesto digne,a ako ste stavili obični kvasac,ostavite ga da se digne i još jednom ga premijesite.
Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 1 cm,i izrežite ga na prutiće.
Ja onda te prutiće razvaljam kao za valjuške,a i ne morate,možete ih oblikovati kako želite,ja volim da su mi približno iste veličine.Tepsiju premažite maslinovim uljem,slobodno pretjerajte,što više ulja ima to su štapići finiji i hrskaviji.
Kada ih poslažete,možete ih i odozgora premazati maslinovim uljem.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu i pecite oko 12 minuta,dok lagano ne porumene.
Poslužite ih tople,a nisu loši ni kada se ohlade ;)
Dobar tek !
Odlicni, pozz od astal Kuhinje!!!
OdgovoriIzbrišiHvala ♡♡♡
OdgovoriIzbrišiaj' pošalji malo, dobro ovo izgleda ;)
OdgovoriIzbrišiEvo saljem ;))
IzbrišiSuper je,mozes kemijati s raznim okusima,a ovi imaju okus kao grisini od pizze :))
baš odlični, šalji i meni :)
OdgovoriIzbrišiEvo,stizu ;) :*
Izbriši