srijeda, 19. siječnja 2011.

Granatir/Pasta with potatos

DSC00287
Kada sam bila mala,nisam mogla dočekati kraj školske godine,ali ne zato što nisam voljela učiti,nego jer sam svako ljeto barem mjesec dana provodila kod bake u Vinkovcima.Baka,k’o baka,ispunjavala mi je sve želje,pa tako i one kulinarske.Najviše sam voljela njene”debele rezance”,u svim kombinacijama,a ovo je jedna od meni najdražih.I iako moje bake više nema,ona i dalje živi u mom srcu i kroz svoja jela koja rado pripremam….
Sastojci;
500 gr tijesta(kupovno ili domače)
3-4 veča krumpira
2 glavice crvenog luka
sol
papar
2 žlice masti ili ulja

Priprema;

Krumpir ogulite, narežite na ploške, i stavite kuhati .Dok se krumpir kuha, luk narežite na sitno i stavite dinstati  u dosta masnoće,da krompir poslije ne bude suh.Kada je krumpir pri kraju, stavite kuhati tijesto.Kada se krumpir skuha, i luk izdinsta, sve zajedno pomiješajte i izgnječite.U međuvremenu bi i tijesto trebalo biti kuhano .Ocijedite ga, i pomiješajte sve zajedno .Dodajte papra po želji, i dobar tek !

Posluživanje
Meni je osobno puno ukusnije sa domačim tijestom .Ja pravim “debele rezance” koje je također moja baka pravila.Nama je ovo glavno jelo, a može biti i prilog.Uz granatir poslužite neku kiselu salatu, i uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...