petak, 11. veljače 2011.

Kukuruzni kruščić/Home made corn bread

PA280065
Kruščić za mirisni doručak ili ručak….

Sastojci;

Ovo su sastojci za dvije manje štruce
30 dkg kukuruznog brašna
bijelo brašno za doradu
2 Garant kvasca
2-3 žlice kukuruza iz limenke
oko 3 dcl mlake vode
2-3 žlićice ulja
sol

Priprema;

Stavite kukuruzno brašno u zdjelu.Dodajte sol i kvasac, i promiješajte.Dodajte vodu i ulje, i umijesite.Ubacite kukuruz.Pomalo dodavajte bijelo brašno, dok ne dobijete fino, glatko tijesto, ne smije se ljepiti.Ostavite ga 5 min. da omekša, te ga razvaljajte, i zarolajte u štrucu.Stavite u nauljenu tepsiju, i premažite uljem.Pustite ga oko 15 min.da se malo digne, i stavite ga peći u prethodno zagrijanu pećnicu, na 180-200 stupnjeva.Pecite oko 35-40 minuta(ovisi o pećnici),izvadite ga, premažite vodom, i zamotajte u krpu.I to je to!
Ja volim praviti dizana tijesta sa “Garant-om” od Dr.Oetkera,jer nemam živaca čekati da se digne(tijesto).Može se i staviti običan kvasac,ali onda treba ostaviti tijesto da se digne.
Dobar tek!

4 komentara:

  1. ovo sam isprobala već davno s coolinarike, ali mislim da sam zaboravila sliknuti, radit ću ponovo, odličan kruh, posebno mi se dopada ovaj kukuruz iz limenke

    OdgovoriIzbriši
  2. Kao što rekoh,imam blokadu,pa postam stare recepte sa coolke ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. Hello,


    We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM YUM.
    We would like to add it to the Petitchef.com.

    We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
    enjoy your recipes.

    Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
    and benefit from their exposure on Petitchef.com.

    To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

    Best regards,

    Vincent
    petitchef.com

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...