petak, 11. veljače 2011.

Kukuruzni kruščić/Home made corn bread

PA280065
Kruščić za mirisni doručak ili ručak….

Sastojci;

Ovo su sastojci za dvije manje štruce
30 dkg kukuruznog brašna
bijelo brašno za doradu
2 Garant kvasca
2-3 žlice kukuruza iz limenke
oko 3 dcl mlake vode
2-3 žlićice ulja
sol

Priprema;

Stavite kukuruzno brašno u zdjelu.Dodajte sol i kvasac, i promiješajte.Dodajte vodu i ulje, i umijesite.Ubacite kukuruz.Pomalo dodavajte bijelo brašno, dok ne dobijete fino, glatko tijesto, ne smije se ljepiti.Ostavite ga 5 min. da omekša, te ga razvaljajte, i zarolajte u štrucu.Stavite u nauljenu tepsiju, i premažite uljem.Pustite ga oko 15 min.da se malo digne, i stavite ga peći u prethodno zagrijanu pećnicu, na 180-200 stupnjeva.Pecite oko 35-40 minuta(ovisi o pećnici),izvadite ga, premažite vodom, i zamotajte u krpu.I to je to!
Ja volim praviti dizana tijesta sa “Garant-om” od Dr.Oetkera,jer nemam živaca čekati da se digne(tijesto).Može se i staviti običan kvasac,ali onda treba ostaviti tijesto da se digne.
Dobar tek!

3 komentara:

  1. ovo sam isprobala već davno s coolinarike, ali mislim da sam zaboravila sliknuti, radit ću ponovo, odličan kruh, posebno mi se dopada ovaj kukuruz iz limenke

    OdgovoriIzbriši
  2. Kao što rekoh,imam blokadu,pa postam stare recepte sa coolke ;))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...