utorak, 15. veljače 2011.

Zapečene tikvice punjene bulgurom i sirom/Baked zucchini stuffed with bulgur and cheese

tikvice
Za ovo jelo su me inspirirali prefini quinoa burgeri,i prvotna zamisao je bila da punim tikvice sa tom smjesom,ali sam se u zadnji čas predomislila i umjesto quinoe stavila bulgur.Rezultat=finoooooooo!!!!!

Sastojci;

2 tikvice srednje veličine
1 jaje
150 g svježeg sira
200 g tvrdog sira za ribanje
1 čaša (200 ml) bulgura
200 g šampinjona
sol
papar
prstohvat mljevene crvene paprike
malo krušnih mrvica

Priprema;

Tikvice dobro operite.Razrežite ih na pola po dužini i malom žlićicom izdubite sjemenke.E sad,ako ne želite da vam hrskaju pod zubima,malo ih prokuhajte,da omekšaju.Ja ih nisam kuhala,jer volim kada ostanu tvrđe.Skuhajte bulgur po uputama sa pakiranja.Šampinjone narežite na listiće i lagano prepržite na malo maslinovog ulja.U zdjeli izmutite jaje,dodajte svježi sir,začine i pečene šampinjone,i sve dobro izmiješajte.Dodajte ocijeđeni i ohlađeni bulgur i promiješajte.Ako vam je smjesa vodenasta,dodajte malo krušnih mrvica.
Tikvice poslažite u tepsiju,i punite ih smjesom.Preko toga naribajte tvrdi sir i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva.Pecite oko 25-30 minuta(dok sir ne porumeni).Poslužite toplo.Dobar tek!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...