četvrtak, 25. studenoga 2010.

Pečena šunka sa pečenim jajima/Baked ham with baked eggs

DSC01502
Vrlo jednostavno i vrlo fino jelo.
Trebate:
1 fini komad  domaće šunke
2-3 jaja
malo masti
sol

Priprema:
Šunku narežite na trakice.U tavu stavite oko 2 žlice masti,i dobro zagrijte.Kratko popržite šunku,ali ne prejako da ne bude tvrda i žilava.Maknite sa vatre,i na šunku razlupajte jaja.Smanjite vatru na najmanje (tako neče špricati,što je meni uvijek najveći problem),i lagano pecite.Sa žlicom lagano polijevajte jaja odozgora da bjelanjak ne ostane presan.Nakon 5 minuta bi jaja trebala biti pečena.Izvadite ih na tanjur,i poslužite sa kiselim krastavcima,ili nekom drugom kiselinom.Dobar tek!!

3 komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...