Fini saft kojega svi volimo,neki uz palentu,a ja uz kuhani ječam iliti ričet
Sastojci;
2 glavice crvenog luka
500 g pilećih jetrica
500 g pilećih želudaca
sol
papar
mljevena crvena paprika
Prilog;
palenta ili ječam
Priprema;
Luk sitno isjeckajte i dinstajte na masti na laganoj vatri.Želučiće i jetrica očistite i narežite na manje komade i dodajte luku.Stavite začine,količina po ukusu.
Dinstajte oko sat vremena,po potrebi dodajte vode,ali ne previše,da ne bude prevodenasto.Saft je gotov kada su želuci fini mekani,a saft gust.
U međuvremenu skuhajte palentu ili ječam,možete i bulgur ili quinou,što vam paše,stavite si u tanjur i prelijte ovim ukusnim saftom
Poslužite uz bilo koju salatu ili kisele krastavce,i uživajte.
Dobar tek!
Nije moje najdraže jelo, al ga često pravimo doma :))) super izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala,draga,nije ni moje najdraže,ali mi je to super jelo za napraviti na brzinu,a da svi volimo jesti :)
OdgovoriIzbrišimi ovo baš volimo, pogotovo je praktično što je brzo gotovo pa dok dođemo s posla to nam je jako brzi i ukusan ručak, najčešće kombiniram s pireom, ali i palenta i riža mi paše
OdgovoriIzbriši