četvrtak, 25. studenoga 2010.

Juha od krompira sa noklicama/Potato soup with dumplings

DSC01506
Još jedno ukusno,zasitno jelo a lagano i brzo za napraviti Smiješak
Trebate;
2 srednja krompira
1 manja glavica crvenog luka
1/2 glavice bijelog luka (češnjaka)

Za noklice;
2 jaja
brašno
ulje
sol
Priprema:
Na malo masnoće popržite sitno sjeckani luk,i crveni i bijeli.Dodajte krompir isjeckan na kockice i kratko ga propržite.Dodajte vodu i kuhajte kao bilo koji drugi čušpajz ili juhu.Kada je krompir kuhan,napravite zapršku i zapržite juhu.Pazite da vam je zaprška vrela,a juha da vrije,inače se neče zgusnuti.
Noklice;
Jaja izlupajte,dodajte ulje i sol,pa onda brašno.Dobro izmiješajte da ne bude grudica.Brašno stavljate “od oka”,dakle tijesto ne smije biti ni prerijetko,ni pregusto,znači dok se može miješati vilicom.
Kada ste zapržili juhu,promiješajte je,i malom žlićicom vadite noklice i ukuhavajte ih u juhu.Pustite da se kuha oko 5 min,i jelo je gotovo.Možete si staviti i malo kiselog vrhnja,radi boljeg okusa,ali nemojte pretjerati,jer će vrhnje preuzeti okus.Dobar tek!!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...