ponedjeljak, 23. travnja 2012.

Piletina u pivu/Chicken in beer


P2100007

Ovo je jedno vrlo jednostavno,fino i ljepljivo jelo ;D Obožavam piletinu na sve moguće načine,a ovo mi je jedan od omiljenih načina pripreme pilića ;DD

Sastojci; 

1 pile(narezano)
sol
papar
češnjak u prahu
mast ili ulje
1 malo pivo

Priprema;

Narežite pile(ako je cijelo).Začinite ga i poslažite u namašćenu tepsiju.Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
Stavite pile u pećnicu.Kada se mast rastopi i ugrije,izlijte pivo u tepsiju i vratite u pećnicu.
Povremeno okrenite meso i pecite dok ne porumeni.
Ako pred kraj bude previše tekućine,izlijte malo van i zapecite ako volite tako.Ja obožavam kada ima onu rumenu koricuSmiješak.
Na isti način možete ispeći i kobasice(debrecinke i sl.)
Poslužite uz fini špinat na mlijeku,ili neku finu salatu,i dobar tek!

P2100015

Broj komentara: 8:

  1. Volim piletinu, ali ne volim pivo. Navodno sam čula da meso pripremljeno s pivom uopće nema miris po pivi, tako da bih mogla i probati ovaj način pripreme

    OdgovoriIzbriši
  2. Probaj slobodno,piva se uopće ne osjeti,samo meso bude mekše i sočnije kada se peče na ovaj način ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. Krulj krulj :) Baš bih mogla ovo probati! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš bi i mogla,javi kako ti se sviđa ;))

      Izbriši
  4. Često čitam o piletini u pivupo blogovima, ali još nisam isprobala ovaj način pripreme. I ja volim kad pilnce dobije rumenu hrskavu koricu :) Recept zabilježen!

    OdgovoriIzbriši
  5. uf, sad se sjetih da sam gladna ;-D
    jel' ostalo i za mene... može i samo špinjaća,mi smo doma ludi za ovako pripremljenom ;-D

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravili smo jednom ovako nesto i bas smo se odusevili ukusom... :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...