Evo,dragi moji,pošto su skoro prošle one nesnosne vrućine,ja se polako vraćam u kuhinju “zaozbiljno”
Za danas sam vam pripremila opet jedno lagano jelo,i za napraviti i za jesti,nešto slično sam već objavila,ali ovaj put je cvjetača sama sa mesom da joj pravi društvo ;)
Uživajte!
Sastojci;
3-4 deblje šnicle svinjskog vrata (ili kremenadle ako ne volite masno kao ja)
1 cvjetača srednje veličine
sol
papar
vegeta
oko 100-150 g polutvrdog kozjeg sira
2 jaja
150 g kiselog vrhnja
150 g tvrdog sira za ribanje
Priprema;
Šnicle narežite na kockice,začinite ih i popecite na malo ulja ili masti.
Cvjetaču očistite i prokuhajte u slanoj vodi,ali ne do kraja,neka ostane malo tvrđa.
U vatrostalnu zdjelu stavite meso i cvjetaču,ravnomjerno ih rasporedite.
Kozji sir nasjeckajte na manje kockice,i popikajte ga između cvjetače i mesa.
U zdjeli istucite jaja i vrhnje,začinite i prelijte preko cvjetače i mesa,i gore naribajte sir.Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva,i pecite oko 25 minuta,odn.dok sir ne porumeni.
Poslužite toplo,dobar tek!
Ja karfiol najvise volim isto zapecen u besamel sosu.Malo mesa ipak nikad nije na odmet:)
OdgovoriIzbrišiJako zanimljiva kombinacija cvjetače, mesa i sira. Bilježim :) Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiDžoli-joj da,probala sam ga i tako,predobro,ja ga u biti volim na sve moguće načine ;))
OdgovoriIzbrišiTanja-Hvala,najviše volim kada imam kompletan obrok u jednoj posudi ;))
Cvjetača i svinjetina - mljac! Ne znam što mi je od toga draže. Još ovako spojeno u finom receptu i zapečeno - odlično!
OdgovoriIzbriši