Znate ono kada se popodne malo “ispružite”,pa “slučajno” zaspete?Meni se to često desi,I obavezno kada se probudim,jede mi se nešto slatko.Obično si uzmem malo čokolade ili popijem sok,ali jučer mi se jelo nešto drugo…
Ovo je super brzi recept kada vam padne razina šećera u krvi :))
Sastojci:
2 jaja
mlijeko,oko 1 dcl
brašno
malo soli
Za preljev:
pola teglice pekmeza od višanja(ili nekog drugog voća,glavno da ima komade voća u sebi,ja sam bila vrijedna jesenas,pa imam domaći )
malo maslaca,oko 50 g
smeđi šećer(može I bijeli)
malo cimeta za aromu
Priprema;
Umutite jaja,dodajte mlijeko,zatim brašno I sol I umutite.Napravite tijesto malo gušće od onoga za palačinke,po potrebi dodajte brašna.
U tavi zagrijte mast(može I ulje,ali meni je finije na masti).Kada je mast dobro zagrijana,izlijte smjesu.Lagano miješajte dok ne dobijete komadiće pečenog tijesta.Kada komadići porumene sa svih strana,gotovo je.
A sada preljev.
U šerpici zagrijte maslac na laganoj vatri da ne gori.Kada se rastopi dodajte pekmez I šećer I miješajte dok se ne rastopi,dodajte malo cimeta,I kuhajte još malo,oko 1 minutu.
Prelijte preko tijesta,I imate desert ;)
Dobar tek!!!
Genijalno izgleda!
OdgovoriIzbrišiA tek okus,mmmmm :))
IzbrišiZbilja je brzinski, a jako fino. Volim ovakve deserte i ovo mi se baš sviđa !
OdgovoriIzbriši;))
IzbrišiOdličan podsjetnik na svima dragi schmarn iliti šmarn. Čisto sam zaboravila, a znala sam to spremiati kada su djeca bila mala. Fino, jako fino.
OdgovoriIzbrišiDa,kod nas to zovu šmarne,obožavam ih i u slatkoj i u slanoj varijanti,za zelenom salatom ;))
IzbrišiBrzo ali vrlo ukusno!
OdgovoriIzbrišiE mi ovo zovemo šmorne, moja baka je to pravila! Morati ću i ja jednom, totalno lagan a totalno njam njam recept :)
OdgovoriIzbrišiUh,izgleda bas,bas ukusno :)
OdgovoriIzbriši