utorak, 25. siječnja 2011.

Tortille Mexico

DSC01666
Kad sam već ispekla tortille,moram ih s nečim i napuniti,zar ne?

Sastojci;

250 g mljevenog svinjskog mesa
1 glavica crvenog luka
2 male chilli paprićice
malo peršuna
1 konzerva crvenog graha
2 žlice kukuruza u zrnu
malo ketchupa
2 žlice ajvara
250 g tvrdog sira za ribanje

Za preljev;
1 jaje
2 velike žlice kiselog vrhnja

Priprema;


page1
Luk,peršin i paprićice sitno nasjeckajte(ja to radim u multipraktiku).U wok stavite malo maslinovog ulja i zagrijte(može bilo koja dublja tava presvučena teflonom).Ubacite luk,peršin,i paprićice,i lagano popržite.Dodajte meso i začine(sol,papar,vegeta).Dinstajte na srednje jakoj vatri dok meso ne bude gotovo.Zatim dodajte grah i kukuruz.Dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta,te dodajte ketchup i ajvar,i promiješajte da se smjesa poveže.Maknite s vatre i naribajte polovicu sira,promiješajte.
Na sredinu tortille stavite 2 žlice nadjeva,te zamotajte,prvo preklopite donju stranu,zatim lijevu,pa desnu.Slažite u tepsiju jednu do druge,dok ne potrošite tortille.
U zdjeli izmutite jaje i pomiješajte sa vrhnjem.Prelijte preko zamotanih tortilla.Naribajte ostatak sira.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva,15-20 minuta,odn.dok preljev ne porumeni.Poslužite toplo.
Dobar tek!

Ground Pork

1 komentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...