subota, 28. svibnja 2011.

Cous cous sa prženim povrćem i usoljenim lososom/Cous cous with roasted vegetables and salted salmon


P5270001

Još jedna varijacija na temu…

Sastojci;
1 šalica cous cousa
2 mrkve
1 manji poriluk
1 paketić usoljenog lososa (100 g)
maslinovo ulje
sol
papar
začini po želji

Priprema;

Ugrijte vodu (2 šalice vode na 1 šalicu cous cousa) i prelijte preko cous cousa u koji ste umiješali sol,maslinovo ulje i začine.Pokrijte i ostavite sa strane.
Mrkvu i poriluk očistite i izrežite na kolutiće.
U woku ili dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte mrkvu.Kada mrkva omekša,dodajte poriluk.Još kratko pržite dok i poriluk ne omekša,pa dodajte losos koji ste narezali na kockice.
pržite na laganoj vatri još oko 5 minuta.Po potrebi dodajte soli,ali pazite,jer je losos dosta slan.
Umiješajte cous cous i uživajte Smiješak s namigivanjem
Dobar tek!

Broj komentara: 7:

  1. Kuskus je tako zhvalna namirnica da primi aromu onoga sto dodajemo.Tvoja kombinacija je odlicna:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kuskus još nisam spremala iako ga ima svuda. Ovo izgleda kao jedan kompletan obrok.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala,je,ovo je kompletan obrok,barem meni;)))

    Jelena-probaj ga nečeš pogriješiti,možeš ga praviti u milijun kombinacija :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Nikad nisam probala cous cous. Vjerujem da je jako fina ova tvoja kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  5. I love cous cous!Absolutely delicious dish!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...