Za ovu poslasticu trebate:
1 l mlijeka
oko 1/2 kg glatkog brašna
2 jaja
sol
šećer
malo masti za mazanje tepsije
Priprema:
Izmutite jaja,mlijeko malo smlačite i dodajte jajima.Pomalo dodajte brašno.Možda će trebati manje ili više od pola kg,jer ja to radim " odokativno " .Uglavnom,tijesto mora biti malo gušće od onoga za palačinke.Dodajte malo soli i malo šećera.Pećnicu zagrijte na 200.Namastite tepsiju(ja uzmem onu od rerne),i ulijte tijesto.Peče se oko 10-15 minuta.Tijesto će se u pećnici napuhati,a kada ga izvadite,past će.Kada supita porumeni,gotova je.Izvadite je iz pećnice i pospite šećerom.Režite na velike kocke i poslužite vruću.Dobar tek!
Ja ti ovo zovem zlevka i stavim gore još i vrhnja, tak i moja baka s vrhnjem uvijek radi
OdgovoriIzbrišiZar se zlevka ne pravi sa kiselim vrhnjem?Ovo ti je kod nas u Slavoniji brza poslastica,moja baka nam je to pravila skoro svaki dan:)
OdgovoriIzbrišie sad koliko mi je poznato u svakom dijelu ti ovo jelo zovu drugačije, ugl.čini mi se da je sve to isto
OdgovoriIzbrišimeni je baza za svaku zlevku baš da napravim tijesto nešto gušće nego za palačinke, ako dodam još nešto onda se tak i zove :D
eto danas sam stavila recept za zlevku s vrhnjem
E moram i to probati,slane verzije su mi uvijek draže od slatkih:)))
OdgovoriIzbrišiVolim obje verzije!!
OdgovoriIzbrišiAko zelis ,dodi na moj blog da pokupis nagradicu za sebe !!!:)