nedjelja, 9. siječnja 2011.

Pržene lignje u marinadi/Grilled calamari in marinade

DSC00906
Ah,šta reć’ na ovo…..
Sastojci;
 1 kg lignji ili lignjuna (očišćenih)
1 glavica češnjaka
lišće od peršuna
sol
maslinovo ulje

Priprema;
Lignje očistite i operite.Posušite ih ,i zarežite sa svake strane.Grill tavu namažite maslinovim uljem i zagrijte(može poslužiti i obična tava).Kada se zagrije, pržite na laganoj vatri dok ne porumene.Gotove lignje posolite, i slažite u vatrostalnu zjelu.Češnjak i peršinov list sitno nasjeckajte, i zalijte maslinovim uljem.Sve pomiješajte i prelijte preko vručih lignji.Poklopite i pustite oko 10 min. da se okusi pomiješaju.Uz to poslužite tartar, i dobar tek!!!
Možete upotrijebiti i lignje i lignjune,mada ja uzmem lignjune jer su veći i mesnatiji.Jedino ako naletim na jadranske lignje,onda uzmem njih,najbolje su!

2 komentara:

  1. lignje obožavam i ove mi predobro izgledaju

    OdgovoriIzbriši
  2. To pravim skoro svaki petak,ne možemo se zasititi,fino i lagano,i za pojesti i za napraviti...

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...