utorak, 25. siječnja 2011.

Tortille

DSC01653
Recept za ove “home made” tortille sam našla na portalu finapapizza,probala,i samo ću reči da više nikada neću kupovati gotove tortille.Lako ih je napraviti i brzo su gotove,a “domaće je domaće”,pa….

Sastojci;

2 vrhom pune šalice (2,5dl) pšeničnog brašna
1 vrećice praška za pecivo
2 jušne žlice ulja ili druge biljne masnoće(ja sam stavila maslinovo ulje)
2dl tople vode
sol
 
Priprema;
tortilletortille.jpg 2
 
U visoku posudu stavite brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, ulje i sve zajedno izmješajte. Zatim u smjesu lagano dodajite toplu vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto koje se više neće lijepiti za prste ili stijenke posude.
Tako pripravljenu kuglu tijesta ostavite u posudi, prekrijte krpom i ostavite 20-tak minuta da odstoji.
Nakon što je tijesto malo odstajalo, razdijelite ga na 10 jednakih kuglica. Kuglice formirajte i razvaljajte što tanje. Možete malo pobrašniti podlogu za valjanje, ali prije pečenja otresite višak brašna s tortilja kako ne bi u tavi gorilo i nepotrebno dimilo.
Tako razvaljane tortilje pecite u zagrijanoj tavi bez ikakve masnoće sa svake strane 20-tak sekundi. Ako vam se tortilje tijekom pečenja počnu napuhavati to je normalno, važno je da ih ne prepečete!
Tako ispečene tortilje stavljajte na tanjur i prekrijte čistom krpom kako se ne bi sušile. Možete ih spremiti i u najlonsku vrećicu i prema potrebi zamrznuti.

2 komentara:

  1. tortille obožavam, samo što ih jako rijetko pravim, dok dođemo s posla ne sjetim se da bi ih napravila, zapamtit ću ovaj receptić

    OdgovoriIzbriši
  2. Možeš ih napraviti dan ranije,i staviti u najlonsku vrećicu da se ne suše,pa ih samo malo podgriješ prije punjenja:))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...