nedjelja, 27. veljače 2011.

Pijana junetina/Drunken Beef


P9140055
Još jedno lagano i fino jelo koje nisam duuuuuuuuuuugo pravila…Moram priznati da sam u zadnje vrijeme malo zanemarila ovu našu finu staru kuhinju Tužni smiješak

Sastojci;

5-6 junećih šnicli
2 glavice crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
3 friške paprike
2-3 rajčice ili  pola konzerve pelata ili sjeckane rajčice
1 manji patliđan
2 dcl bijelog vina
2 ljute paprićice
sol
papar
šećer
vegeta

Priprema;

Meso istucite, posolite, popaprite, i ostavite sa strane.Na ulju (ili masti, ja koristim mast)popržite sitno nasjeckani crveni luk i češnjak.Papriku, rajčicu i patliđan nasjecite na kockice i dodajte luku.Stavite ljute paprićice, sol, papar šećer, vegetu, i kratko prodinstajte.Dodajte vino.Kada vino malo ishlapi, dodajte meso.Dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.Po potrebi dodajte vode.Kada je gotovo možete dodati malo pasirane rajćice,i onda kuhajte još 5 minuta.Uz to poslužite pire krompir.Dobar tek, prijatno!

Umjesto pire krompira možete poslužiti rižu,cous cous ili restani krompir.Uživajte!

Broj komentara: 5:

  1. Uuu ovo je zanimljivo!Eto meni ideje za rucak za sjutra.Definitivno cu da isprobam pa javim reakcije:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo mene opet! Tanjiri su omazani do sjaja a za sljedecu sedmicu zakazana repriza rucka:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajde,super!Bar ne moraš suđe prati :DDD

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo mi se jako dopada. Patlidžan u ovom saftu kad se rastopi je super. Zabeleženo!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...